Cum devin antreprenor?

Pentru a accelera şi facilita lansarea unor afaceri din rândul studenţilor Universităţii Alternative am creat Incubatorul de afaceri, în parteneriat cu ING Bank. Incubatorul este un program educațional care ajută studenții să progreseze de la idee la un startup care merită investiții. Pe tot acest parcurs studenții noștri sunt susținuți de profesioniști care oferă din expertiza lor tinerelor afaceri.

Comunitatea de antreprenoriat se adresează și celor care vor să devină antreprenori, însă nu știu dacă e neapărat momentul. Pe ei îi susține prin educație antreprenorială, inspirație și schimb de experiență cu antreprenorii din incubator.

Teme abordate:

Understanding Customers

Lean Start Up

Business Model Canvas

Business Strategy

Product Design & Design Thinking

Effectuation Entrepreneurial Model

Financial Literacy

Working with your Stakeholders

Mentori, profesori și invitați

Oana Găucă

Oana Găucă

Senior Property Manager The Bridge @ Colliers International Romania

Solution Sales Executive at SAP, Founder at Playful Solutions

Emil Muthu

Emil Muthu

Managing Partner @ Neurony; Managing Partner @ Webstars Romania; Co Founder @ www.yarooms.com;

Cristian Orașanu

Cristian Orașanu

General Manager @ Innovations Incubator

Alexandru Ghiță

Alexandru Ghiță

Founder, President @ EDUCATIVA Group

Ada-Carmen Epure

Ada-Carmen Epure

Banca Transilvania

Alex Moise

Alex Moise

Director, Creative Industries Business Unit @ Banca Transilvania

Leonard Cornoiu

Leonard Cornoiu

Director, Department European Programmes @ Banca Transilvania

Ilinca Paun

Ilinca Paun

Managing Director @ Colliers International | Romania

Elena Dobre

Elena Dobre

Management Consultant @ Advanced Thinking

Andrei Popescu

Andrei Popescu

Lecturer @ Faculty of Psychology and Educational Science, Bucharest University; former State Secretary @ Ministry of Youth and Sports Romania

Wiliam Bognar

Wiliam Bognar

Worldwide Product Design & Deployment @ HP, Co-Founder & Product Manager @ Avocatoo, Co-Founder & CEO @ YardLabs

Paul Olteanu

Paul Olteanu

Senior Trainer & Coach. Founder @ People Dynamics

Carmen Ruse

Carmen Ruse

User Experience Designer @ Adobe Systems

Cătălin Caia

Cătălin Caia

Senior Product Marketing Manager @ Xerox Corp.

Vlad Atanasiu

Vlad Atanasiu

Consultant & Product Development Manager @ Advanced Thinking

Valentin Brabete

Valentin Brabete

Financial Officer @ Wise Factor Entertainment

Sergiu Bică

Sergiu Bică

Freelancer - Branding, Copywriting, Creative Direction

Mihai Bonca

Mihai Bonca

Founder @ Brand Architects

Alexandru Aramă

Alexandru Aramă

Head of Business Development, Unicredit Leasing

Incubatorul în cifre

Anul trecut au fost lansate 8 afaceri din incubatorul de afaceri, iar în acest an, 17 afaceri se pregătesc să iasă pe piață. Studenții care au aspirații antreprenoriale, intră în incubator cu o idee clară (sau … mai puțin clară), trec printr-un proces de 9 luni de învățare și ajung la final cu o firmă înființată și planuri de creștere a afacerii.

Luiza Apostu și Tatiana Gingărașu, fondatoare illú:

„Suntem Luiza și Tatiana, jumătățile illú și scriem povestea întregului din cusături, taste, creion și condei. Cultivăm pasiunea pentru haine, modă și stil încă de mici, de când am cochetat cu croiuri în miniatură, schițe și crochiuri. De un an și câteva luni ne-am unit forțele și am decis să meșterim la pasiunea noastră comună. Conceptul illú este despre componenta ludică și componenta serioasă în stilul vestimentar si despre cum aduci stil în stilul tău propriu. illú vorbește despre colorituri îndrăznețe sau diafane, despre ținute jucăușe și lejere sau serioase și apretate. Am ales să ne dedicăm toată energia si timpul acestei povești, pentru a crește, atât noi, cât și business-ul. Și creștem. Creștem prin provocări, prin suișuri si coborâșuri, prin lecții, încercări, libertate și responsabilitate.

Andra Berilă, studentă UA din 2012, fondatoare Skeptic Dog Animation:

„Universitatea Alternativă a fost ca un cuptor pentru noi. Chiar așa, la propriu, am intrat în incubator, ne-am conturat ideea de afacere, ne-am dat seama că se poate și ne-am decis să muncim mai mult. Nu e ușor să câștigi bani din ce-ți place să faci, însă după ce începi, nu te mai poți opri. Lucrezi de drag, nu pentru bani. Sunt multe praguri pe care le-am trecut, mai conștient, mai inconștient; sunt multe obstacole care par, de la depărtare, îngrozitor de înfiorătoare, dar uite că ajungi lângă ele și îți dai seama că e doar un văl de fum. Treci mai departe și vezi din ce în ce mai bine cum arată drumul tău în viață. Am avut resurse, oameni care ne-au inspirat, traininguri și încurajări, feedback constructiv: toate la fel de importante. Și, când ne așteptam mai puțin, a intrat ING Bank în schemă, cu un mentor și cu bani, ca de început de drum. Așa că, fără să ne mai codim prea mult, am pornit să construim studioul nostru de animație 2D, Skeptic Dog Animation.”

Irina Perju, studentă UA din 2014:

„Vulnerabilitate și curaj, asta au însemnat Incubatorul de afaceri și Pitch Fest-ul pentru mine – un context în care încrederea în propriul vis și viziunea personală au venit mereu la pachet cu conștientizarea și preîntâmpinarea riscurilor care apar la fiecare pas. Asta am văzut pe 10 februarie pe holurile de la ING, în sala de așteptare, dar mai ales în sălile de conferință unde fiecare și-a prezentat afacerea: o vulnerabilitate faină, dar și extrem de multă încredere că putem. Și s-a putut atunci, așa că acum ne mai rămâne de demonstrat cum și de ce.”

Află mai multe și despre celelalte comunități de practici: