Află primul despre înscriere și evenimentele noastre viitoare completând formularul de mai jos:

Procesul prin care devii student alternativ presupune:

 • să completezi online acest formular de înscriere;
 • să ne cunoaștem la o întâlnire individuală;
 • să participi la o activitate de grup;

Participarea la procesul de înscriere presupune o taxă de 100 lei pe care o vei achita la întâlnirea individuală. Achitarea acestei taxe presupune că îți asumi să parcurgi acest proces, iar suma acoperă o parte din cheltuielile procesului și materialele folosite.

Dacă ai nevoie de o bursă, verifică condițiile de eligibilitate de mai jos și mai multe detalii despre procesul de aplicare la burse vei afla după ce completezi formularul de înscriere ca student.

După ce afli răspunsul final, pentru a-ți rezerva locul de student la UA vei semna contractul de student și vei achita taxa programului. Dacă nu poți achita integral, poți alege plata prin două tranșe.

După completarea formularului de înscriere, vei fi contactat pentru a ne cunoaște și pentru a parcurge următorii pași din procesul de selecție.

Universitatea Alternativă se adresează:

 • Proaspeților absolvenți de liceu.
 • Studenților din București care sunt în căutarea unui program complementar de dezvoltare profesională și personală, program care vine în completarea studiilor clasice prin informații livrate de practicieni cu experiență în domeniile facilitate în cadrul Universității Alternative.
 • Tinerilor până în 28 de ani*, angajaţi, care îşi doresc un start proaspăt sau care vor să contribuie cu lucruri inovatoare la job.
 • Tinerilor până în 28 de ani* cu spirit antreprenorial.

*Programul Universității Alternative este construit și dedicat în primul rând tinerilor la început de drum și experiențele de învățare sunt construite pentru tineri între 18 și 28 de ani. Dacă ai însă peste această vârstă și îți dorești să te alături comunității de învățare din UA, înscrie-te și ne vom da seama împreună dacă programul ți se potrivește.

Cât costă?

Taxa programului (cât plătești ca student alternativ)

1.500 euro / an

Diferența între valoarea reală a programului și taxa pe care o plătește un student alternativ este dată de investiția partenerilor noștri în formarea tinerilor. Atât companiile și organizațiile partenere, cât și rețeaua de peste 150 de profesioniști care contribuie voluntar ca profesori, mentori și invitați la experiențele de învățare fac posibil ca programul să fie mai accesibil pentru tineri.

Valoarea reală a programului

5.000 euro / an

Valoarea reală calculată a tuturor experiențelor de învățare și a resurselor de care beneficiază un student la Universitatea Alternativă, în medie, este de 5.000 euro pe an, valoare dată și de calitatea experților și antreprenorilor cu care lucrăm ca profesori și mentori. Dacă ți-ai construi un program de un an cu experiențele din UA și le-ai plăti la valoarea lor reală, ai plăti în jur de 5.000 de euro.

Dacă nu ai posibilități financiare pentru a plăti integral taxa de 1.500 euro/an, poți aplica la o bursă. Mai multe detalii găsești mai jos.

Bursele Universității Alternative

25 burse de 750 sau 1200 Euro disponibile pentru anul universitar 2017-2018 de la partenerii Universității Alternative.

Criteriile de acordare a burselor:

 • vârsta de maxim 24 de ani;
 • dificultăți financiare (venituri personale până în 1500 lei pe lună);
 • implicarea în proiecte cu impact în societate;
 • disponibilitatea de timp și nivelul abilităților pentru implicarea în activitățile Universității Alternative;
 • disponibilitatea și nivelul abilităților pentru implicarea în proiecte Rent-a-Team.

Mai multe detalii despre procesul de aplicare la burse vei primi după ce completezi formularul de înscriere la Universitatea Alternativă. Bursele pot fi în valoare de 750 euro sau 1200 euro, acoperind o parte din taxa anuală de 1500 euro.

Întrebări frecvente

1. Universitatea Alternativă este din punct de vedere juridic un ONG. De ce nu oferiţi programul gratuit?

Misiunea Universității Alternative este transformarea profundă a sistemului de educație. Gratuitatea programului nu contribuie la această misiune din două motive:

 1. Un model susținut din donații este nesustenabil pe termen lung și are o capacitate limitată de a se răspândi.
 2. Chiar dacă am găsi suficienți donatori cât să acopere integral costurile, nu ne-am dori un astfel de model deoarece esența transformării pe care ne-o dorim este asumarea responsabilității de către tineri (și adulți) pentru propria educație. Această responsabilitate include și pe aceea de a-ți asigura resursele financiare alături de aceea de a face alegerile, de a-ți găsi motivația, de a valorifica oportunitățile și de a defini și urmări rezultatul final.

2. De ce nu există burse integrale?

Experienţa ne-a arătat până acum că oamenii care contribuie şi ei financiar sunt mai conştienţi de angajamentul lor faţă de propria lor dezvoltare şi îl respectă mai des decât cei care nu contribuie. Astfel, am decis ca, inclusiv tinerilor cu dificultăţi financiare pe care dorim să îi ajutăm, să le solicităm o contribuţie financiară minimă de cel puțin 20% din taxa programului. În plus, bursele vor fi oferite doar în schimbul unei contribuţii în ore de co-creare. Contribuţia ajută funcționarea UA, dar este și o formă prin care ne asigurăm că tinerii care ajung în Universitatea Alternativă valorizează participarea lor şi apreciază resursele şi oportunităţile la care au acces.

3. Cum plătesc?

Plata se face până la 15 noiembrie 2017, prin transfer bancar.

Cei care nu își permit să achite toată taxa o dată, pot alege să plătească în două tranșe.

Prima tranșă este de 50% din taxa integrală și se plătește până pe 15 noiembrie 2017, pentru asigurarea locului în programul Universității Alternative.

Tranșa a doua este reprezentată de diferența până la suma pe care o are fiecare de plată (în funcție de burse) și se plătește până la 15 februarie 2018, în cazul în care nu a fost achitată de la început.