Ieri eram la facultate la un curs din cadrul masterului de Formare a Formatorilor şi îi povesteam unei colege cum lucrez eu la CROS şi ce fac eu zi de zi. Din întâmplare…sau nu, conversaţia a fost ascultată şi de către profesor, care mi-a propus să expun activităţile organizaţiei şi in fata celorlalţi studenţi.
Evident, le-am prezentat direcţiile CROS şi modelul alternativ de învăţare. Curiozitatea a fost foarte mare atunci cand am spus cateva cuvinte despre autonomia in învaţare. Profesorul mi-a ridicat mingea la fileu si m-a întrebat de unde ne-a venit această idee şi cum ne-am dat noi seama dacă este o nevoie reală. Au fost cateva momente de bucurie maximă deoarece am avut ocazia să îi expun ideea fundamentală în care noi, cei din CROS, credem. Învăţarea porneşte de la individ, de la nevoile şi aspiraţiile sale. El este responsabil de modul în care se dezvoltă şi de directiile pe care le alege. Problema, de multe ori, e că noi, tinerii, nu alocăm foarte mult timp conştientizării pasiunilor noastre şi a activităţilor care ne fac plăcere şi ne aduc energie!
Programul pe care tocmai l-am lansat în comunitate va începe oficial pe 22 noiembrie şi are ca obiectiv principal autonomia în învăţare. Ne propunem ca la finalul acestui program fiecare autonoMIC să îsi cunoască stilurile de învăţare, obiectivele, strategiile prin care ajunge la rezultate, acţiunile concrete pe care le întreprinde, instrumentele şi tehnicile pe care le foloseşte pentru a-şi uşura munca şi nu în ultimul rând atitudinea pe care o are atunci când apar noi provocări în învăţarea lui!
Vă lansăm o invitaţie cat se poate de sinceră şi deschisă de a arunca un ochi pe mapa de prezentare de mai jos şi să veniţi cu idei de îmbunătăţire sau să ne spuneţi care credeţi că vor fi provocările pe care le vom întâmpina in acest an!
Join the discussion One Comment