Când povestesc cu ONGSiștii despre recrutare le spun că e cel mai mare proiect al unei organizații deși nu toți îl consideră așa. Pe lângă importanța lui, e cel mai lung pentru că se termină abia după ce au ajuns acasă din „primul teambuilding”.

Am terminat cu selecția noilor studenți, după multe luni în care câțiva din echipa Universității Alternative adormeau doar cu acest gând în minte. Acum că avem o gașcă mai mare de Schimbă-Lume putem începe călătoria în Colțul de la Plaiul Foii.

Este deja al patrulea an când mergem acolo și de fiecare dată bagajul cu care plecăm se mărește.

tori-camp-2010

Îmi amintesc cu drag și amuzată de primul CROS CAMP. Prima și ultima oară când am fost participant. Am ajuns undeva spre sfârșitul săptămânii și am regretat. Era o singură cabană în care stăteau participanții și mare parte din activități se desfășurau în livingul acesteia. Încercam să aflu ce fac, ce au făcut în celelalte zile. Parcă erau toți vrăjiți. Nu am înțeles nimic. Din ce spuneau găseai o doză de fascinare, uimire, energie, schimbare și nebunie (aș fi spus atunci). Nici în următoarele zile nu am înțeles mare lucru. Și am plecat acasă destul de repede, cu gândul că revin printre cei „normali”.

Următoarele ediții am fost organizator și prea puțin participant. Nu am avut ocazia să gust cu adevărat întreaga experiență pe care ți-o dă CAMPul. Dar am înțeles. Este o experiență pe care o trăiești de fiecare dată altfel. Și dacă vrei să iei parte la vrajă, să fii acolo de la început e ingredientul principal. Fiecare interacțiune, fiecare pas în a-i cunoaște pe ceilalți, locul, atitudinile, obiceiurile se construiesc din momentul în care ai primit primul mail pe grupul comunității despre CAMP și aici vei gusta din fiecare experiență pe care o găsești în Modelul Universității Alternative , ca apoi să porți cu tine tot anul acel Colț de lume pe care îl construim la Plaiul Foii.

tori-camp-2012În CAMP ajungi să îți cunoști mai bine fiecare colț al sinelui, din colțul tău îi vei putea privi pe ceilalți și ai ocazia să îți alegi colțul de joacă și experimentare, iar până la sfârșit fiecare va descoperi că nu mai există colțul în care stătea inițial, că totul a devenit o lume pe care o luăm cu noi, o coborâm pe drumul prăfuit de la Plaiul Foii și o răspândim în alte colțuri.

Și nu suntem singuri, mai avem și altfel de Schimbă-Lume cu noi. Cei pe care i-am invitat să fie alături de noi în această ediție sunt parte din susținătorii Universității Alternative, sunt prieteni care ne ajută să implementăm experiențele, sunt persoane pe care le admirăm și pe care nu am avut ocazia să le avem atât de aproape până acum și sunt doar o mică parte din cei care schimbă lume cu noi.

Anul acesta am rezervat cabana în care am stat în primul an, și cele în care am stat în al doilea, și în al treilea și încă una. Iar când mă gândesc câți Schimbă-Lume vor fi la un loc pe 22 iulie, îmi dă energie cât să ajungă pentru toată echipa care face să se întâmple CAMP 2013.

Pe 28 iulie Schimbă-Lume vor ajunge acasă, din „primul teambuilding” și experiențele de învățare vor fi de acum la ei în bagaj. Și cel mai important e că toți se vor simți normali, pentru că au înțeles de ce a fost CROS CAMP.

SPK_8821-defolosit

“CROS Camp 2013 – Modalități de creștere a relevanței educației superioare” este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, gestionat în România de ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.”

Alături de aceștia, ne ajută să transformăm experiența CAMP într-una magică partenerii noștri: Achieve Global, Apanova, Coca Cola Hellenic,Cubetraining, Edenia, Farmfrit, Human Invest, Indygen, Interact, JTI, Midocar, Mondelez, Muller, Orkla, Red Bull, Tuborg.

Leave a Reply