Gândeşte-te la rolul tău de lider în organizaţie şi răspunde la următoarea întrebare: Care sunt comportamentele, atitudinile şi valorile tale?

Răspunsurile pe care le-am dat joi la Sharing Day, le găsiţi în imaginea de mai jos.

 

Sunt şi cu bune, şi cu rele. Pentru că le avem pe toate. Cum dobândim şi creştem comportamentele şi atitudinile, cum ne întărim valorile? Ei, asta e partea cea mai grea şi unde am împărtăşit cel mai mult.

Maxi ne povestea că pe la 7-8 ani mergea la karate.  Şi la prima competiţie, a mers el foarte încrezător în propriile forţe, dar a cam luat bătaie. La concurs venise şi unchiul lui să-l vadă, iar când s-a terminat concursul, Maxi foarte trist îi spune unchiului că nu mai are încredere deloc în forţele lui. Iar unchiul îi spune “Ştii, când erai pe scenă, am auzit în spatele meu o doamnă vorbind cu soţul ei. Şi ştii ce am auzit spunându-i soţului – Ia uită-te la copilul acela! Ce bine se mişcă, ce bun este. Incredibil domnule! Foarte bun copil!“. Maxi s-a prins câţiva ani mai târziu că unchiul său spusese povestea pentru a-l încuraja să continue să facă karate. Dar a funcţionat. Copilul de 8 ani uitase de înfrângerile din acea zi şi se bucura de doamna care îl lăudase. Şi asta l-a făcut să câştige multe concursuri după aceea, să muncească mai mult, să devina din ce în ce mai bun.

Vă lăsăm cu câteva întrebări la care am căutat şi noi răspunsuri: Cum construieşti încredere şi respect în organizaţie? Cum te laşi cunoscut de cei din jur? Cum dezvolţi o cultură în care oamenii să aibă mai mult curaj şi încredere că pot face lucruri măreţe?

Leave a Reply