Se apropie weekendul și odată cu trecerea orelor, crește și nerăbdarea pentru porția de libertate ce urmează, alimentată de taguri pe Facebook cu #TGIF și stickere pe Instagram cu #FriYay.

După ce m-am întrebat ce am chef să fac weekendul ăsta, am dat un scroll imaginar prin câteva opțiuni: să mă joc Uncharted pe Playstation, să ies cu prietenii, să citesc ceva, să mă uit la American Gods și Electric Dreams, să lucrez la un proiect, să dansez prin casă și să-mi organizez playlisturile de pe Youtube și SoundCloud etc.

Și-apoi mi-am dat seama că, stai,  weekendul ăsta e Learning Fest. For a geek like me, nu prea există opțiuni mai entuziasmante decât să merg la un festival al învățării. Nu glumesc. Adică să am de ales între o grămadă de lucruri noi pe care pot să le învăț practic, nu doar să citesc pe Wikipedia despre ele. Unele mai serioase, unele mai fun, unele pe hard skills, altele pe life hacks si soft skills. Și să mă întâlnesc cu oameni mișto și curajoși, care fac zi de zi ce le place și-i inspiră și pe alții.

Ok, păi hai să vă zic și vouă ce o să se întâmple mai exact la Learning Fest.

Sâmbătă dimineața, pe la 10:30, ne strângem acasă la Universitatea Alternativă, pe Dacia, 99, mai sus de Club 99, aproape de Piața Romană. Cunoaștem oamenii, ne acomodăm cu spațiul și ne punem pe explorat curiozități, la standurile de: typography, urban garden, swing steps, igienă orală, autonomie în învățare, desen 2D, robotică, 3D printing, citire rapidă, Wikiapp, photo, life hacks și camera senzorială.

Pe lângă toate astea, avem ocazia să lucrăm și la hard skills prin ateliere practice de antreprenoriat și marketing. Iar printre atâta experimentat și practicat, vine și o doză de inspirație printr-un panel cu profesioniști care vor dezbate the future of work și cum ne putem pregăti. E vorba de Mihai Bonca, marketing guru și owner Brand Architects, Roxana Mocanu, game changer la Noosfera și Adrian Dinu, team development advisor la Human Synergetics.

Duminică, ne bucurăm din nou de standurile diverse de învățare. Vom regăsi o parte dintre cele de sâmbătă, dar vom descoperi și unele noi: fashion, management financiar și voluntariat sportiv sau cum să ajungi voluntar la Jocurile Olimpice.

Atelierele practice de hard skills vor fi de data aceasta din domeniile educație și management, iar panelul Future of Work va continua cu alți invitați: Cristian Orășanu, general manager la Innovations Incubator, Mihai Cepoi, solutions sales executive la SAP și fondator la Playful Solutions și Traian Brumă, co-fondator Universitatea Alternativă, omul care a călătorit la universități din toată lumea în ultimii ani și are o mulțime de povești dintr-o perspectivă globală.

Deci de ce și despre ce e Learning Fest? Despre a redescoperi bucuria de a învăța, despre learning by doing pentru că a fi curios și a pune în aplicare e mindsetul care mișcă lucrurile în lume și generează schimbare.

La Learning Fest puteți veni sâmbătă sau duminică, sâmbătă și duminică, de dimineața până seara sau doar o ora-două-trei, în funcție de timp și de curiozitate. Vă așteptăm oricând, cu drag de învățare!

Leave a Reply