Era vara lui 2008 când eu, Cris, Vlad, Vio şi Marina ne puneam pe treabă să construim o universitate. Eram proaspăt absolvenţi de facultăţi şi mai ales proaspăt alumni de organizaţii studenţeşti. Nu ne-ar fi luat nimeni în serios aşa că nu prea spuneam despre universitate. Patru ani mai târziu spunem cu fiecare ocazie despre universitate … dar ea rămâne o idee “nerezonabilă” pentru majoritatea oamenilor care aud pentru prima dată.

Între timp ne-am strâns mai mulţi “nerezonabili” pe aici pe la CROS. Unii sunt în echipă, alţii sunt studenţi alternativi, alţii au fost destul de “nerezonabili” încât să-şi ofere serviciile sau să creadă în noi şi să ne ajute.

Nerezonabili sunt oamenii care înoată împotriva curentului.  Care nu se mulţumesc cu puţin. Care vor să schimbe regulile jocului. Care de obicei primesc multe “yeah, right”-uri. Care nu se încadrează uşor în tipare. Care vor mai mult de la viaţă decât un job bine plătit. Nerezonabil poate înseamnă şi îndrăzneţ / ambiţios / nonconformist / idealist / rebel. Înseamnă să vii la o universitate care nu dă diplome. Înseamnă să poţi să te dedici unui proiect sau unei organizaţii chiar dacă “nu îţi iese nimic”. Înseamnă că ai curaj să visezi la un stil de viaţă neconvenţional sau să vrei să laşi lumea puţin mai bună decât ai găsit-o.

În cei patru ani până acum am învăţat să le fim utili oamenilor nerezonabili în a-şi descoperi visele, în a-şi crea drumul şi în a se inventa şi reinventa pe sine. Încă învăţăm … iar anul viitor lansăm şi universitatea, care va fi prima de felul ei din România.

Acum căutăm şi alţi oameni “nerezonabili” care au nevoie de un loc în care să se dezvolte. [detalii aici]. Lor le dedicăm gândurile de mai jos:

 

Do more than exist,

live.

Do more than touch,

feel.

Do more than look,

observe.

Do more than read,

absorb.

Do more than hear,

listen.

Do more than listen,

understand.

Do more than think,

ponder.

Do more than talk,

say something.

John H Rhoades

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply