Când am decis să ajung şi eu totuşi la un Sharing Day, ziua s-a decis să-mi dea o provocare aşa că mi-a complicat atât de tare programul încât a fost un efort real să fiu în Learning House la 17:00. Am întârziat. Pe lângă că am întârziat, puţinii participanţi la activitate s-au gândit că ar fi amuzant să ia la mişto pe cei care nu au fost niciodată la sharing. Amuzant, întradevar.

Indiferent, în afară de ceea ce sugera titulatura, nu ştiam ce presupunea Sharing Day. În timp ce eram luat la mişto, încercam să recuperez citind câte ceva despre tema de discuţie pe mail. În sfârşit, am început discuţiile. Tema era dezvoltarea şi creşterea membrilor din organizaţie. Fiecare ne-am povestit propria experienţă de învăţare din organizaţie şi care a fost factorul cu cea mai mare influenţă în acest proces, apoi cum îl aplicăm mai departe în contextul în care noi suntem cei care facilitează învăţarea membrilor noi din asociaţiile cărora aparţinem.

E un sentiment foarte interesant, să-i auzi pe cei din jurul tău cum povestesc despre ceva prin care ai trecut şi tu mai mult sau mai puţin şi, deşi nu e aceeaşi poveste ca la tine, vezi câte ceva comun între toate experienţele. Te face să te simţi sigur de drumul pe care îl parcurgi.

Ce probleme avem, ce soluţii oferim, ce aducem nou, ce facem la fel, cum abordează o anumită problemă fiecare organizaţie? Dezvoltarea membrilor e o tema foarte generică. Am discutat despre cum interacţionezi cu oamenii tăi, 1la1 sau în echipă, îi creşti pe toţi ca lideri sau îi înveţi şi cum să îşi ia alte roluri în echipa, cum te ocupi de boboci, cum tratezi seniorii şi care sunt stilurile de leadership.

După câteva ore de discuţii mi-am clarificat câteva lucruri. Am înţeles anumite lucruri despre dezvoltarea membrilor, mi-am confirmat anumite metode şi am învăţat unele noi. În schimb, seara aceea a fost despre altceva pentru mine. A fost încă un moment de înţelegere a faptului că lucrurile sunt mai frumoase când ai oameni cu care să le înveţi împreună. O limonadă şi o discuţie pot face cât cursuri întregi dacă înveţi să asculţi şi să-ţi dai cu părerea. Propun oricui să încerce. În cel mai rău caz, te distrezi copios. Asta am avut eu de împărtăşit.

Leave a Reply