Am rugat o parte dintre „nerezonabilii” Universităţii Alternative să ne povestească, pe scurt, despre ei și despre experiența UA.  Diana Matache este studentă alternativă din 2013, fotograf, fondatoare a proiectului ALL și spiridușul din echipa Learnmads.

Diana în 10 cuvinte…
Curioasă. Duracell. Haiducă. Peter Pan. Dreamy. Gurmandă. Şoadă. Perseverentă. Minionă. Schimbălume.

Ce te face nerezonabilă?
N-am ştiut ce să zic aici, aşa că am intrebat. Sunt nerezonabilă pentru că:
– Am ales să lucrez pe proiecte pe care le simt şi care trezesc ceva în mine;
– Vreau să mă aventurez într-o călătorie de 13.425 km în Mongolia împreună cu Learnmads;
– Încerc să surprind autenticul din oamenii  prin proiectul ALL.

Ce făceai atunci când ai luat decizia de a te înscrie la Universitatea Alternativă (UA)? 
Cu 3 primăveri în minus, eram de 7 luni în Bucureşti, studentă la Management şi abia ce descoperisem voluntariatul.

Cum și de ce ai ales UA?
Ca mulţi tineri, nu îmi place cum arată sistemul universitar din România. Facultatea înseamnă slide-uri, ore în şir de ascultat nişte informaţii citite din cărţi (redactate de prin ’90) şi toată lumea e pe principiul „hai să o facem pentru că trebuie”. Rezultatul e că toţi ieşim din ea cu aceeaşi diplomă.

UA e fix pe dos. Mi s-a arătat că pot să aleg la ce cursuri vreau să mă duc, manualul este chiar proful şi că am tot felul de contexte în care să aplic ceea ce învăţ. Am ales UA pentru că vreau, nu pentru că trebuie.

Top 3 lucruri cu care te-a ajutat experiența de student alternativ?
Aștia 3 ani au fost o combinaţie de profesional cu personal. Am descoperit fotografia şi am crescut de la a nu şti ce să fac cu aparatul foto până la a avea un portofliu şi proiecte la activ. Am început să mă descopăr pe mine şi m-am aruncat în tot felul de contexte care să mă scoată din bula mea. Şi cred că am primit mereu încredere că pot să fac orice, atât timp cât îmi propun.

Ce specializare ai ales? De ce?
New Media School – Eram sigură că aici nu am să mă plictisesc. Am avut mereu pofta să mă joc cu idei şi concepte creţe, iar NMS era locul perfect de joacă.

Ce ţi-ai propus să faci în următorul an?
În primul rând vreau să cresc ca şi fotograf şi proiectele la care lucrez. Anul care vine vreau să fie şi despre antreprenoriat. El exista de ceva vreme acolo, doar că nu i-am dat timp.

Care este visul tău nerezonabil?
Mi-e prea greu să mă rezum doar la unul.
Visez la Mongolia altături de Learnmads.
Visez la FotoVan.
Visez să le ofer oamenilor tot felul de experienţe în care să fie autentici, iar eu să-i surpind în fotografii. Visez să simt că sunt liberă.

Ce ai recomanda acum unui student sau proaspăt absolvent din România?
Să nu se limiteze doar la facultate sau la job. În fiecare din noi există un infinit de lucruri care aşteaptă să explodeze. Trebuie să ne prindem doar ca sunt în noi. If not know, then when?

tatuaj

Leave a Reply