/ = alter/native = născut pentru a produce o schimbare în mai bine, pentru a învăța altfel, pentru a face lucrurile altfel decât ne-am obișnuit.

Trăim într-o lume și într-un secol în care vechile metode de a face lucruri și de a învăța nu mai sunt suficiente. Marea majoritate a tinerilor din România își aleg facultățile și posibilele cariere încă dintre cele clasice, inventate acum zeci de ani și ajung să se prindă pe băncile facultăților că nu e suficient. Locurile de muncă și nevoile din piață se schimbă din ce în ce mai des și au nevoie de abilități noi: flexibilitate, adaptare, competențe transversale, înțelegere și relaționare cu oamenii. Nu memorarea informațiilor este cheia, ci identificarea și folosirea lor cât mai bine.

În paralel, la nivel global și regional, lumea se confruntă cu din ce în ce mai multe probleme care au nevoie să fie rezolvate.

Noi credem că generațiile tinere au cheia schimbării. Ei sunt cei care pot face lucrurile altfel, care își pot folosi imaginația pentru a găsi cele mai bune soluții și care le pot transforma în realitate.

Ne plac tinerii care vor să-și conducă singuri învățarea și să nu mai aștepte să li se spună ce să învețe din exterior. Tinerii care vor să colaboreze și să se dezvolte împreună. Tinerii care vor să rezolve probleme reale și să facă lucruri să se întâmple: de la proiecte de business, proiecte personale sau pentru companii, la voluntariat în organizații studențești sau non-guvernamentale, practică în internship-uri sau proiecte inovatoare la job. Tinerii cu spirit antreprenorial și curioși să descopere lucruri noi în jurul lor și la ceilalți.

Ne plac oamenii care nu iau lucrurile aşa cum sunt, gândindu-se în schimb la cum ar putea fi. Noi credem că ei pot fi alter/natives.

Dacă crezi că ești unul ca ei, ei bine… pentru tine am creat programul Universității Alternative. Fie că ești tânăr profesionist, antreprenor la început, voluntar într-o organizație studențească sau un tânăr student care abia a pornit la drum și încă nu știi exact ce ți se potrivește, UA te susține în creșterea ta.

Universitatea Alternativă este un program complementar, menit să-ți accelereze dezvoltarea. Aici ai un traseu de învățare unic, construit dinamic chiar de tine, pe măsură ce afli mai multe despre tine și despre lumea din jur. El este completat de un mediu bogat în experiențe, resurse și activități cu profesioniști, din care să-ți alegi ce ți se potrivește. La UA te poți dezvolta profesional în domeniile: antreprenoriat, comunicare și new media, management, resurse umane, vânzări, educație (facilitare și design de experiențe de învățare). Poți alege un domeniu pe care să te concentrezi sau îți creezi propria intersecție de două sau trei domenii.

Descoperă ce înseamnă să fii student la UA și cum te poate crește.

Află mai multe despre ce înseamnă să fii student alternativ (alter/native), la unul din evenimentele „The Alter/native Experience” de pe 17 sau 25 septembrie, de la ora 18:00. Dacă te interesează antreprenoriatul, poți afla ce ar presupune traseul tău de antreprenor la UA în cadrul evenimentelor „Alter/native Young Entrepreneurs” de pe 15 și 22 septembrie, ora 18:00. Și, bineînțeles, poți citi oricând online despre ce înveți și cum înveți la UA, dar și poveștile de pe blog.

Cum te înscrii și cum poți deveni un alter/native? 

Cunoaște-ne mai bine și hai să te cunoaștem și noi, completând acest formular până pe 27 septembrie. De îndată ce completezi formularul, te vom invita la o întâlnire de cunoaștere cu mai mulți viitori alter/natives, întâlniri care vor avea loc între 21 și 28 septembrie. Până pe 1 octombrie poți deveni student alternativ și poți participa la primul eveniment al anului, Learning Day-ul de pe 3 octombrie despre „Arta de a învăța”.

Mai multe detalii despre tot procesul de înscriere la Universitatea Alternativă găsești aici.

Leave a Reply