Știi cum e când evenimentul e programat să țină până la ora 21:00, iar tu la ora 23:00 abia reușești să convingi oamenii să plece acasă? Așa a fost și la ultima noastră ediție de Invitatul Săptămânii când am mai avut o premieră: invitații au fost 3 studenți ai Universității Alternative.

“V-am pregătit poze din anul nebun petrecut în Indonezia”, spune Cip stând pe un bean-bag. “Da, da, și v-am pregătit și o hartă cu toate locurile pe care le-am vizitat acolo” continuă Cătălina, în timp ce Ana aprobă de lângă ea.

1398048_10151944542563769_1363002873_o

Ciprian Gheorghe lucra de câțiva ani ca Project Manager pe online la Radio21, când s-a decis să plece în Indonezia pentru a da un restart. S-a decis imediat, și-a cumpărat bilet de avion, și-a făcut bagajul și a plecat cu o pereche de blugi și 200 de euro în buzunar. Fără să știe ce o să facă acolo sau cât o să stea.

Ana Marica cocheta de ceva vreme cu ideea. Aplicase la o bursă de studiu de 6 luni în Yogyakarta, Indonezia în ianuarie. Până să afle răspunsul oficial, în fiecare sâmbătă a început să învețe limba și despre cultura de acolo. În mai când aflase răspunsul nu fusese un șoc, deși fusese singura aleasă din grupul ei de 13 prieteni cu care ar fi dorit să plece. Și-a dat demisia din corporație și deși cursurile începeau în septembrie, în august era în Indonezia.

Cătălina Contoloru este colegă de apartament și foarte bună prietenei a Anei. S-au decis să plece în lume într-o seară la masă, după o săptămână grea la muncă. Au aplicat împreună la bursa pentru Indonezia, însă Cătălina nu a fost acceptată. Ea era decisă să ajungă acolo și a reușit să plece în cele din urmă cu un internship găsit prin platforma Aiesec-ului. Acesta era însă punctul de început, deoarece internship-ul ținea doar 6 săptămâni și era în Jakarta.

“Arată-le și poze de la tribul ăla” spune Ana în timp ce Câtă și Cip povestesc despre aventurile lor. Nu au stat mult timp împreună, după 2 luni de zile s-au decis să o ia pe drumuri diferite. Cip a început să exploreze mai mult stilul de viață din Yogyakarta, în timp ce fetele au plecat cu ghiozdanul în spate prin Indonezia. Au dormit pe unde au putut, de la săteni, la prieteni, couchsurf-eri sau gări. Au urcat un vulcan, au trăit într-un trib, au predat engleză și au grădinărit. Cip și-a făcut proiectele fotografice, s-a împrietenit cu localnici și a reușit să scape cu viață din traficul infernal din Yogyakarta.

Recomandarea lor către noi: “plecați fraților în lume!”, “si oriunde mergeţi pe planeta asta, zâmbiţi!”

Leave a Reply