Zâmbete, energie, curiozitate, întrebări deștepte și conversații interesante. Așa pot fi descrise primele două ediții ale Invitatului Săptămânii. Nu, nu este o emisiune la televizor, deși camera de filmat atent manevrată, publicul care înconjoară “€œscena” și invitații de marcă găzduiți de moderatori bine pregătiți te-ar putea face să crezi asta. Este vorba de un nou eveniment care are loc în fiecare miercuri seară în Learning House în care sunt invitați profesioniști cu care lucrăm pentru a prezenta sau facilita o discuție pe diverse teme precum comunicare, new media, resurse umane, antreprenoriat, educație, dezvoltare personalăƒ, management sau leadership.

În prima săptămână, într-o atmosferă degajată presărată cu multe râsete, am stat de vorbă cu Lucian Mihai, Managing Partner la Interact, despre care este rolul unei organizații, cum arată activitatea de zi cu zi a unui trainer, până la despre cum e să lucrezi un an în Asia și cum influențează contextul cultural modul de funcționare al unei organizații. Lucian a împărtășit multe atât din experiență sa profesională, dar a vorbit și despre importanța familiei și despre responsabilitatea pe care trebuie să ne-o asumăm cu toții ca și cetățeni ai României. Seara s-a încheiat cu întrebarea lui Lucian către noi: “Pe voi ce vă motivează să fiți aici și nu acasă, în faţa televizorului?”
La cea de-a doua ediție am avut ocazia să stăm de vorbă cu Ștefania Drugă, care ne-a împărtășit din pasiunea pentru tehnologie și educație și din experiența ei ca parte a echipei Singularity Universitiy, despre cum este viața în Sillicon Valley sau la Google, ca mai apoi să stârnească curiozitatea tuturor cu proiectul ei, Hackidemia. Dacă în prima parte a întâlnirii Ștefania a fost asaltată cu întrebări din sală de la oamenii care voiau să știe cum e ca până la 26 de ani să fii lucrat sau studiat în 8 țări diferite, în cea de-a doua parte a fost rândul Ştefaniei să ia la întrebări audiența. Astfel, a aflat ce îi face pe oameni fericiți sau ce întrebări îi framântă acum. Discuția s-a continuat până târziu în seară, la un pahar de vin, iar sâmbătă în Learning House, aproape jumătate din sală a venit să ajute la organizarea primului Hackidemia în România.

Săptămâna aceasta îl avem ca invitat pe Andrei Roşu, maratonistul corporatist, care a reuşit ca în 2 ani să renunţe la un stil de viaţă sedentar, ajungând în Cartea Recordurilor deoarece a alergat şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente. El ne va vorbi despre experienţa lui cu toate competiţiile la care a participat, despre echilibrul dintre viaţa profesională – viaţa de familie – hobby şi despre cum să-ţi setezi obiective şi cum să ţi le îndeplineşti.

Până la finalul anului universitar vom mai avea peste 30 de ediții ale Invitatului Săptămânii, așa că suntem foarte entuziaști și curioși să cunoaștem oameni care ne inspiră și care ne pot împărtăși din experiență lor profesională, și nu numai.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply