Din când în când, mai povestim cu studenţii şi partenerii noştri despre cum va arăta, la un moment dat, comunitatea de învăţare despre tehnologie şi IT a Universităţii Alternative. Pe lângă cele cinci domenii pe care le abordăm momentan, tehnologia e o temă de învăţare care le face ochii să sclipească unora dintre noi, când ne imaginăm roboţei umblând prin Learning House. Şi în plus, piaţa de IT este în creştere în România, iar nevoia de oameni bine pregătiţi este din ce în ce mai mare.

Până la roboţi totuşi, pentru că ar necesita ceva infrastructură pe care nu suntem pregătiţi încă să o dezvoltăm, o luăm cu paşi mici. Şi deschidem de anul acesta, împreună cu Genpact, programul-pilot de IT Services, ca parte din anul universitar 2014-2015.

Ce înseamnă?

Programul-pilot de IT Services presupune să înveţi despre IT şi despre cele mai noi tehnologii, cu aplicabilitate în industria nouă şi dinamică a ITO (IT Operations). Se adresează celor care vor să combine abilităţile lor tehnice cu cele de client service şi cu rezolvarea de probleme în mod creativ.

Ca parte din acest program-pilot, vei fi student al Universităţii Alternative cu acces la toate experienţele de învăţare, iar principalul tău domeniu de interes şi dezvoltare va fi IT Services.

Ce înveţi?

Temele abordate în cadrul acestui program vor fi: How to network, Ticketing System, ITIL Foundation (Information Technology Infrastructure Library), OS Championship (MAC, IOS, OS Windows, Android), Internet Explorer, Outlook, Customer Experience in IT Services, Self-Management, Problem Solving Skills, Creative Thinking, Lean Six Sigma.

Cui se adresează?

Ca student alternativ, e bine să fii curios, să-ţi doreşti să aduci valoare celor cu care lucrezi şi să vrei să înveţi mai mult. În plus, pentru că partea practică a acestui program va fi legată de activitatea Genpact, e necesar să ştii două limbi străine – engleza plus una dintre: germană, spaniolă, italiană, portugheză, suedeză, norvegiană, franceză, olandeză sau poloneză. Dacă mai eşti şi IT savvy, îţi doreşti să-ţi creşti competenţele în IT şi deja ai cunoştinţe tehnice de bază despre aplicaţii şi hardware (pe Windows), ce să mai – programul e de tine!

Oportunităţi de carieră în domeniu

Industria de ITO (IT Operations) şi BPO (Business Process Outsourcing) este nouă şi în creştere constantă în România. Împreună cu partenerii noştri în realizarea acestui program-pilot, Genpact, cautăm oamenii care se potrivesc acestui mediu dinamic.  Acele persoane care fac lucrurile să se întâmple, care pot provoca şi inova această industrie.

Adi-Hoarca-postarev2

Genpact_LogoGenpact este lider în globalizarea de servicii şi tehnologie şi un pionier în managementul proceselor de business pentru companii din întreaga lume.

Leave a Reply