Am rugat o parte dintre „nerezonabilii” Universităţii Alternative să ne povestească, pe scurt, despre ei și despre experiența UA. Iuliana Iacob este studentă alternativă din 2015, deține florăria online www.floriinbacau.ro și lucrează la o nouă afacere în Incubatorul de Afaceri al UA, Mugur de Zof – creator de evenimente.

Iulia în 10 cuvinte…
Cafea, flori, poze, instagram (4 în 1) . Familie. Energie. Frumos. Simplu. Entuziasm. Creativ. Stylish. Românesc. Autentic.

Ce te face nerezonabilă?
Încăpățânarea de a visa la un mediu antreprenorial românesc autentic și cu tradiție. Unul construit sănătos și stabil. În care partenerii de business sunt serioși și responsabili. În care pentru oamenii de afaceri sunt prioritare calitatea produselor sau a serviciilor, bunăstarea angajaților, protejarea mediului înconjurător și relația cu mediul de afaceri. Antreprenoriatul este un amestec de realism, modestie și dârzenie.

Ce făceai atunci când ai luat decizia de a te înscrie la Universitatea Alternativă (UA)?
Eram în ultimul an de master, pregătită să plec la Londra pentru o școală de vară în domeniul fashion în ideea de a deschide un business în zona asta. Primisem și o propunere de administra un coffee shop nou deschis în București.

Cum și de ce ai ales UA?
Toată perioada facultății am căutat comunități de tineri pasionați și curioși să afle mai multe despre lumea antreprenoriatului. Acel spațiu unde ai putea întâlni cei mai faini antreprenori români și cele mai nebune idei de business venite de la studenți curajoși. În primul an de master m-am implicat în diferite proiecte ale Asociației Studențești DaAfaceri, doar că eu visam la un program de mentorat și la o comunitate de antreprenoriat pe bune. Am luat decizia de a fi student alternativ, după ce am aflat că ceea ce îmi doream există sub forma Incubatorului de Afaceri al UA susținut de ING Bank.

Top 3 lucruri cu care te-a ajutat experiența de student alternativ?
Pare ciudat, dar nu a fost vorba numai despre antreprenoriat. Primul an ca student alternativ a fost mult despre mine. Am descoperit lucruri pe care nu le bănuiam. M-am oprit un pic din alergătura nebună de zi cu zi și m-am ascultat, mi-am oferit timp și spațiu. Nu a fost deloc deloc ușor. În UA m-am bucurat ca un copil de zilele de Playing organizate de-a lungul anului. E atât de mișto să te poți juca o zi întreagă chiar și când ai 24 de ani! Dar cea mai importantă este comunitatea. Toți oamenii de care ai parte te susțin și se bucură să-ți fie alături pe tot parcursul călătoriei pe care ți-ai ales-o.

Ce „specializare” ai ales la UA? De ce?
Am ales comunitatea de antreprenoriat pentru că nu mă văd făcând altceva decât antreprenoriat. Dar dacă ar trebui să aleg, acum aș încerca ceva nou, poate New Media School.

Ce ţi-ai propus să faci în următorul an?
Mi-am propus să cresc vânzările și vizibilitatea florăriei online pe care o dețin (www.floriinbacau.ro), să dezvolt afacerea născută în incubatorul de afaceri al UA, Mugur de  Zof – creator de evenimente. Următorul an va fi mult despre networking, antreprenoriat și afaceri 100% românești.

Care este visul tău nerezonabil?
Momentele importante din viața noastră merită un decor aparte. Visez să creez cât mai multe evenimente memorabile inspirate de natură. Mi s-a tot spus că reușesc să scot frumosul la iveală din lucruri simple, cred că asta e cea mai mare bucurie a mea.

Ce ai recomanda acum unui student sau proaspăt absolvent din România?
Să nu îi fie teamă de eșec. Să își pună mereu întrebări. Să riște. Să creadă în visul lui cu toată tăria. Să se uite adânc în interiorul lui, să se descopere, să-și identifice valorile și să se bucure cu tot sufletul.
„Change your opinions, keep to your principles; change your leaves, keep intact your roots.” (Victor Hugo)

 

Până pe 12 iunie poți aplica pentru a deveni parte din următoarea generație de nerezonabili de la Universitatea Alternativă. Rămâi la curent cu evenimentele noastre aici sau află mai multe despre procesul de selecție aici.

Leave a Reply