Ieri seară am lansat în cadrul comunităţii HRemtion noua variantă a programului “Trei cărţi pe lună“: cea care beneficiază de de Kindle – ebook reader-ul de la amazon.com. HRemotion este, probabil, primul program educaţional din România care foloseşte Kindle.

În primul rând, vă asigurăm că nu e o “fiţă” :). Am luat decizia asta plecând de la o nevoie şi de la o oportunitate.

Nevoia: Programul Trei cărţi pe lună pleacă de la o premisă: cunoaşterea cea mai relevantă pentru noi este produsă la nivel global. Cel puţin în domeniile de interes pentru noi (dezvoltarea organizaţiilor, echipelor, oamenilor, etc). În al doilea rând, această cunoaştere e foarte dinamică: apar mereu lucruri noi în timp ce unele dintre cele vechi îşi pierd din relevanţă. Din acest motiv, n-am vrut să ne limităm doar la cărţile traduse în română sau care se găsesc în România. Primele cărţi le-am comandat de pe amazon.com şi au venit într-o lună şi jumătate din cauza unei încurcături. Lucrul acesta a transformat cărţile lunii martie în cărţile lunii mai şi a dat peste cap proaspăt lansatul program Trei cărţi pe lună. În iunie am ales din nou cele trei cărţi ale lunii dar ne-am dat seama că ar fi ajuns mult prea târziu când toată lumea a plecat deja în vacanţă. Aşa că ne-a venit ideea: dacă am avea Kindle-uri am cumpăra cărţile mai ieftin, n-am mai plăti nici transportul şi le-am avea în 60 de secunde. Într-un an Kindle-urile vor compensa investiţia iniţială.

Oportunitatea: Eu mi-am cumpărat Kindle acum un an şi îmi place la nebunie. De atunci citesc mai mult şi cu mai multă plăcere. Oamenii cărora le povesteam de Kindle nu erau impresionaţi dar cei care îl încercau deveneau fani. Apoi Paul a primit de la noi un Kindle de ziua lui şi când a început să-l folosească s-a îndrăgostit de el. Apoi Billy şi Silvia au primit şi ei câte unul şi toată lumea din CROS s-a îndrăgostit de Kindle. Şi oamenii din afara CROS au aceeaşi reacţie şi devenea o certitudine că acesta e un pariu sigur: Kindle e o oportunitate de a face cititul mai atractiv şi programul Trei cărţi pe lună unul de mare succes. Vă puteţi face o idee despre avantajele Kindle din clipul de mai jos:

Aşa că, de luna aceasta programul Trei cărţi pe lună reîncepe şi se mută pe 3 Kindle-uri care se vor plimba în comunitatea HRemotion. Şi asta nu înseamnă că renunţăm total la cărţile clasice. Le vom folosi şi pe ele în paralel.  Ne punem mari speranţe că acest nou început va face programul să funcţioneze aşa cum l-am visat. Ideea nu este să oferim cărţi, pentru că bibliotecile sunt pline de cărţi pe care nu le citeşte nimeni. Ideea este să promovăm lectura şi mai ales să generăm conversaţii pline de substanţă între membrii comunităţii.

La ce ne aşteptăm:

 • > cărţile ne vor inspira, ne vor da idei şi ne vor face mai deştepţi;
 • > probabil, vom citi mai mult;
 • > vom avea puncte comune de la care să pornim conversaţii super interesante;
 • > în mod natural se va forma în HRemotion un limbaj comun care ne va apropia mai mult;
 • > când vom scrie despre cărţi pe bloguri sau vom discuta faţă în faţa ne vom însuşi mai bine ideile de acolo, le vom privi critic, le vom reţine şi vom învăţa împreună să le aplicăm. Ne aşteptăm să învăţăm mai eficient şi mai intens decât am face-o citind fiecare singur;
 • > ne va ajuta pe fiecare la networking şi branding personal. cineva care are blog, citeşte cărţi, scrie critic şi inteligent despre ele şi le asociază cu experienţe practice … e foarte tare!

…. şi la multe alte lucruri bune care să ne surprindă 🙂

Join the discussion 7 Comments

 • Alina C says:

  o alternativa excelenta pentru citit…mai nou, biblioteca mea de vis: mii de carti de colectie si un kindle:)

 • Silvia says:

  Mi s-a intamplat de multe ori sa plec acasa, la Nasaud, si sa nu ma pot decide ce carti sa iau cu mine. Aveam de ales intre carti de psihoterapie, carti legate de HR si carti interesante de dezvoltare personala recomandate de persoane dragi. Ma trezeam in bagaj cu 3,4 carti pentru 2 zile jumatate de evadat din Bucuresti. Pe scurt, greu de ales, greu de transportat, greu de subliniat si luat notite pe tren. Kindle-ul a fost o mare surpriza pentru mine. Prima data cand l-am luat in mana mi se parea impersonal si simteam ca imi stirbeste din placerea de a simti mirosul cartii, din bucuria de a rasfoii pagina de pagina.

  Surprinzator, mi-a captat interesul! Era usor de transportat, il aveam mereu la indemana si puteam citi chiar si in timpul cursurilor plictisitoare, chiar si intre 2 statii de metrou sau autobuz. Daca era galagie si simteam ca nu ma pot concentra, imi puneam castile in urechi si el citea pentru mine. Ce m-a convins a fost faptul ca puteam sa imi iau notite, puteam sa imi subliniez pasajele importante si puteam citi orice carte din cele 10 pe care le aveam la indemana! Practic, nu am pierdut nimic din bucuria cititului, ba chiar mai mult, am observat ca citesc mai mult si cu mai mult drag!

  Gandindu-ma la HRemotion, cred si sper cu tot sufletul ca aceasta jucarie sa fie motorul care porneste discutii interesante si pline de substanta! Va provoc sa generati o prima interactiune pe baza primei carti citite 🙂

 • Corina says:

  Pe mine nu ma plac Kindle-urile :)), desi mie mi-a placut teribil sa il folosesc.
  Foarte tare ideea. Moving forward.

 • Horatiu says:

  Chiar zilele trecute cautam sa-mi cumpar si eu unul.

  Sunt tare curios cat de bine functioneaza pentru ca am auzit multe pareri contradictorii.

 • Stiu deja ca l-am pus pe lista mosului din acest an si multumesc pentru argument: nu e fita! Spor la dezvoltare!

 • Fay Pugh says:

  Mi s-a intamplat de multe ori sa plec acasa, la Nasaud, si sa nu ma pot decide ce carti sa iau cu mine. Aveam de ales intre carti de psihoterapie, carti legate de HR si carti interesante de dezvoltare personala recomandate de persoane dragi. Ma trezeam in bagaj cu 3,4 carti pentru 2 zile jumatate de evadat din Bucuresti. Pe scurt, greu de ales, greu de transportat, greu de subliniat si luat notite pe tren. Kindle-ul a fost o mare surpriza pentru mine. Prima data cand l-am luat in mana mi se parea impersonal si simteam ca imi stirbeste din placerea de a simti mirosul cartii, din bucuria de a rasfoii pagina de pagina. Surprinzator, mi-a captat interesul! Era usor de transportat, il aveam mereu la indemana si puteam citi chiar si in timpul cursurilor plictisitoare, chiar si intre 2 statii de metrou sau autobuz. Daca era galagie si simteam ca nu ma pot concentra, imi puneam castile in urechi si el citea pentru mine. Ce m-a convins a fost faptul ca puteam sa imi iau notite, puteam sa imi subliniez pasajele importante si puteam citi orice carte din cele 10 pe care le aveam la indemana! Practic, nu am pierdut nimic din bucuria cititului, ba chiar mai mult, am observat ca citesc mai mult si cu mai mult drag! Gandindu-ma la HRemotion, cred si sper cu tot sufletul ca aceasta jucarie sa fie motorul care porneste discutii interesante si pline de substanta! Va provoc sa generati o prima interactiune pe baza primei carti citite 🙂

Leave a Reply