Mentori&Mentee

Sămbătă, 2 noiembrie este despre cum cresc profesioniştii – despre fiecare Schimbă-Lume! De la ora 11:00 ne întâlnim să ne provocăm la a fi mai buni, la a învăţa împreună cu cei care fac asta practicând cu pasiune.

Pentru acest eveniment de lansare a Programul de Mentorat ne-am oprit la a-i aduce în faţă pe o parte dintre mentori ce vor fi în jurul comunităţii pe parcursul anului, pentru a-i cunoaşte şi a învăţa de la aceştia. Mentoratul nu e doar despre efortul unei părţi – e despre cei doi participanţi activi: mentorul şi menteeul.

desiree cu feteleCa mentee – nu este despre a ţi se da, este despre a te provoca mai mult ca până acum să excelezi!

Ca mentor – nu este doar despre a împărtăşi informaţii, este despe a avea un impact în domeniul tău pe termen lung!

Prima parte a zilei este dedicată prezentărilor scurte de către mentori – în doar câteva minute vor avea grijă să vă traseze liniile mari de dezvoltare profesională la care au luat parte, provocările şi activităţile în care ar putea fi mentorul potrivit pentru voi. Aici învăţarea va fi concentrată pe a lua cât mai multe bune practici şi de a cunoaşte o mare diversitate de practicieni pe subiectul vostru de interes.

maxi deseneazaPentru că nimic nu se compară cu experimentarea autentică a procesului – cel puţin 90 de minute vor fi în întregime dedicate sesiunilor de mentoring împreună cu mentorii Universităţii Alternative. Pentru a fi minute cât mai valoros consumate scopul este să veniţi pregătiţi: un mindmap, o reprezentare schematică/vizuală a voastră, o temă clară pe care vreţi să intraţi într-un proces de mentorat sau la care vreţi să aveţi un răspuns până la finalul zilei, un obiectiv pentru care vă propuneţi să învăţati alături de un profesionist sau cel puţin să luaţi feedback valoros de la aceştia.

Să puteţi intra în această experienţă de învăţare cu răspunsuri la toate întrebările despre “ce înseamnă să fii mentee” şi “cum să iei cât mai multă valoare din procesul de mentoring“, ultima parte a zilei va fi dedicată bunelor practici şi experienţelor de mentorat prin care au trecut diferiţi studenţi şi oameni din CROS.

Reflecţia va fi momentul bun în care vă adunaţi ideile, gândurile şi momentele de “AHA!” apărute pe parcursul zilei fie cu scopul de a vă alege mentorul, a intra în program, a valida dacă vi se potriveşte procesul sau a vă certifica subiectul pe care aţi primit informaţie de la mentori.

Agenda evenimentului:

10:30 – 11:00 Check In

11:00 – 11:30 Introducere în zi!

11:30 – 12:30 Cunoaştem mentorii

12:30 – 13:00 Open Space

13:00 – 14:30 Sesiuni de Mentorat

14:30 – 15:30 Open Space

15:30 – 17:00 Bune Practici – Cum valorificăm mentoratul?

17:00 – 17:30 Open Space

17:30 – 18:00 Reflecţie

Mai multe resurse pentru a înţelege despre ce este mentoratul găsiţi mai jos:
– Articol despre mentorat în viziunea Universităţii Alternative.
– Articol despre cum sunt mentorii în viziunea unor mentee.
– Articol cu rezultatele mentoratului.
– Articol despre cum e să fii ucenic – inspirat de Invitatul Săptămânii de anul trecut, Viorel Panaite.
Cărţi şi alte resurse: biblioteca găzduieşte numeroase cărţi pe tema mentoratului pentru cei care vor să înţeleagă în profunzime subiectul sau să creeze programe de mentoring la rândul lor mai jos câteva dintre acestea:

Leave a Reply