Întotdeauna am fost fascinată de timp și de modul în care ne raportăm la el: trecut, prezent și viitor. Trecutul ne îmbogățește și ne aduce experiență, prezentul e mereu aici cu noi, dar dupa viitor alergăm mereu. Suntem curioși, ne imaginăm tot felul de lucruri care s-ar putea întâmpla, visăm, ne speriem și mereu așteptăm ce se întâmplă mai departe. Și nu ne oprim. Știm că ne place să învățăm, să ne dezvoltăm și ziua noastră de aceea ajunge să aibă chiar 48 de ore uneori.
Dar întrebarea mea acum este ce facem cu toate aceste resurse la sfârșitul zilei? Cum reacționăm la problemele care vizează societatea în sine?
La ora actuală se întâmplă atât de multe evenimente începând cu cele politice, economice, educaționale până la cele sociale și culturale. Ieșim un pic din bula individualistă și aruncăm un ochi pe întreaga societate. Ce vedem? Ce ne place? Ce nu ne place? Ceea ce trebuie să ne dăm seama e că rolul nostru e unul dintre cele mai importante.
Vă provocăm la o altfel de partidă de șah sâmbătă , 22 noiembrie, în cadrul Learning Day-ului cu tema “We create the future”.
Prima parte a zilei va fi despre prietenii și persoanele resursa UA care ne vor arăta o alta perspectivă a “jocului”. Ei sunt cei care au îndrăznit să facă lucruri ce nu s-au mai făcut, au ales să nu urmeze exact regulile clasice, au provocat realitatea, s-au lovit de dileme și au experimentat.
Partea a doua va fi despre studenți, iar în urma panel-urilor pe diferite domenii (educație, business, comunicare, tehnologie) punem la bătaie strategia jocului nostru. În ultima parte, provocăm studenții, linia întai a schimbării, să se uite un pic în oglinda.
Care sunt reperele sociale, politice, economice, culturale din România în acest moment? Ce avem de schimbat? Ce am putea crea? Ce roluri pot juca tinerii de azi? Unde e nevoie de ei? Învăţăm la nebunie, dar către ce ne putem canaliza resursele şi know-how-ul, pe măsură ce le dobândim?
Acestea sunt întrebările pe care ne dorim să le explorăm până la finalul zilei, cu scopul de a îi inspira pe studenţii noştri şi de a-i ajuta să înţeleagă the bigger picture, pentru că mai apoi să îndrăznească să facă lucruri inedite ca răspuns la nevoile societăţii.
E timpul să dăm șah mat hopurilor care apar și să creăm împreună viitorul pe care ni-l dorim.