Ediţia a 8-a de “Invitatul Săptămânii” a fost prilejul ca o persoană foarte interesantă precum Malcolm Burns, Director of Strategy and PMO al Kraft Foods – Central and South East Europe, să vină să vorbească în faţa studenţilor noştri.

 

Malcolm a vorbit în prima parte despre experiența lui ca om de strategie și despre povestea carierei sale internaționale, cu mare accent pe perioadă petrecută în Nigeria. Apoi, sub tiltul “The power of a great strategy”, Malcolm a prezentat toate elementele ce țin de o strategie bine făcută, aducând în discuție multe exemple concrete. Unul dintre studiile de caz a fost chiar decizia Kraft Foods de a se separa și ca toate deviziile care se ocupă de snaking să formeze o nouă companie numită Mondelez Internațional, iar produsele ce pot fi componentele unei mese principale (brânză, semipreparate) să rămână Kraft Foods. De asemenea, el a venit cu multe insight-uri valoroase de la companiile cu care a lucrat în toată lumea și cu diverse strategii aplicate de acestea.

După pauză, centrul atenției s-a mutat de pe Malcolm, pe audiență. Pornind de la întrebarea acestuia către participanți: “œWhat will you do to accelerate Romania€’™s development?” s-a pornit o dezbatere referitoare la situația reală în care se află România și la cele mai bune soluții de a o salva. Ajutați fiind de modelul lui David Landes din “The Wealth and Poverty of Nations”, participanții au luat în considerare mai mulți factori, precum situația politică, cultura muncii, resursele naturale sau nivelul fraudei. Conform feedback-ului, a fost una dintre cele mai reuşite ediţii ale Invitatului Săptămânii, cel puţin din punct de vedere al interacţiunii între participanţi, cât şi cu invitatul, dar şi din punct de vedere al conţinutului. Evenimentul s-a încheiat după 10, însă nu doar participanţii au plecat entuziasmaţi, ci şi Malcolm s-a lăsat plăcut surprins de calitatea interacţiunii şi a promis că va reveni curând în CROS Learning House.

În final, vă lăsăm cu întrebarea lui Malcolm: “Voi ce veţi face pentru a accelera dezvoltarea României?”

Leave a Reply