Am rugat o parte dintre „nerezonabilii” Universităţii Alternative să ne povestească, pe scurt, despre ei și despre experiența UA. Roberto Langa a devenit student alternativ în 2015, când a intrat în comunitatea New Media School.

Roberto în 10 cuvinte…
Curiozitate. Bunătate. OCD-ish (a se citi organizat). Mi-a plăcut întotdeauna să pot privi lucrurile din mai multe perspective, să înțeleg contextul acestora. Aspiring Renaissance Man (a.k.a. polymath).

Ce te face nerezonabil?
Faptul că nu am lăsat mediul să-mi influențeze alegerile. Chiar și când a fost vorba de a mă înscrie în UA, nu am avut parte de foarte mult suport de la cei din jur, majoritatea fiind sceptici. Întotdeauna mi-am căutat modele în altă parte atunci când am simțit că cele din imediata apropiere nu erau „ideale” pentru mine. Acest lucru m-a ajutat mult să cresc.

Ce făceai atunci când ai luat decizia de a te înscrie la Universitatea Alternativă (UA)?
Tocmai terminasem facultatea. Eram sigur că nu vreau să urmez un program de master în România, și eram pe punctul de a pleca definitiv în Germania. Exact în acea perioadă am dat peste un post al Universității Alternative, care mi-a făcut cu ochiul. Părea a fi locul în care pot învăța lucuri noi, dar am descoperit că este mult mai mult de atât.

Cum și de ce ai ales UA?
Sincer, nu știu exact cum și de ce am ales UA, pur și simplu am simțit că este pentru mine. Decizia a fost luată pe ultima sută de metri, nici nu știam dacă se mai pot face înscrieri. Trecuse deja termenul limită al acestora, dar m-am hotărât să încerc.

Top 3 lucruri cu care te-a ajutat experiența de student alternativ?
UA fost exact mediul care simțeam că mi-a lipsit mereu. M-a ajutat să învăț să am răbdare cu mine, să mă înțeleg mai bine, și, automat, și cum să fiu mai bun cu mine și cu cei din jur.

Ce specializare ai ales? De ce?
New Media School. Inițial, vroiam să învăț vănzări, dar pentru că nu am reușit să particip la acest curs, am ales cursul de Marketing, din care am ieșit cu foarte multe cunoștinte noi. Inclusiv despre mine. M-a făcut să-mi pun întrebări, și să încep să caut răspunsuri. Nu am primit ceea ce voiam, ci ceea ce aveam nevoie.

Ce ţi-ai propus să faci în următorul an?
Următorul an îmi doresc să-l petrec în Statele Unite, într-un internship. Am fost întotdeauna interesat de multiculturalism, de realitățile altor persoane și a altor culturi. Sper că timpul petrecut și experiența de acolo mă va ajuta să cresc, atât profesional cât și personal, și mă va face să văd lumea (măcar un pic mai) diferit. Anul acesta petrecut ca student alternativ a fost destul de mult despre mine, despre autocunoaștere. Iar peste doi ani, când mă voi întoarce în UA, vreau să descopăr cum pot să am un impact pozitiv și în viața celor din jur.

Care este visul tău nerezonabil?
Că vom învăța să fim buni unii cu alții pentru că simțim să facem lucrul ăsta.

Ce ai recomanda acum unui student sau proaspăt absolvent din România?
Să aibă răbdare cu el, să se asculte, nu să facă lucruri doar pentru că cei din jur se așteaptă la asta. Take your time with yourself.

 

Până pe 12 iunie poți aplica pentru a deveni parte din următoarea generație de nerezonabili de la Universitatea Alternativă. Rămâi la curent cu evenimentele noastre aici sau află mai multe despre procesul de selecție aici

Leave a Reply