Am rugat o parte dintre „nerezonabilii” Universităţii Alternative să ne povestească, pe scurt, despre ei și despre experiența UA. Roxana Bîra este studentă alternativă din 2015, scrie pe jurnaldeceliac.ro și plănuiește o  afacere pentru persoanele cu sensibilități alimentare.

Roxana în 10 cuvinte…
O exploratoare care se provoacă, aruncându-se cu capul în gol de cele mai multe ori.

Ce te face nerezonabil?
Curiozitatea pe care o am asupra multor domenii de interes și faptul că nu pot sta într-un loc. Caut constant perspective noi. De aceea mă implic în diferite proiecte care aduc într-un fel sau altul schimbarea în bine a lumii și mai ales țării în care trăim.

Ce făceai atunci când ai luat decizia de a te înscrie la Universitatea Alternativă (UA)?

Eram în anul 3 de facultate, renunțasem la un master în străinătate și eram un pic supărată pe jobul meu, pe ce făcusem până atunci. Voiam să îmi dau restart într-un alt context.

Cum și de ce ai ales UA?
Urmăream UA din spatele cortinei de mai mult timp, însă întâmplarea a făcut să ajung la unul din evenimentele lor din Learning House. M-am îndrăgostit instant. Era mediul pe care inconștientul meu îl cerea de mult, dar nu îl cunoscuse fizic. L-am ales pentru toate experiențele de învățare la care puteam să am acces și mai ales pentru contribuția pe care o are în educație și în formarea tinerilor.

Top 3 lucruri cu care te-a ajutat experiența de student alternativ?

M-a ajutat în principal să mă uit mai atent la mine, la cine sunt și de ce fac eu lucrurile. Au urmat comunitatea și oamenii cu valori comune cu care pot să construiesc lucruri. Pe locul 3 stau toate momentele în care atunci când mă simțeam în impas, mi se punea întrebarea „Cu ce te putem ajuta?”, ceea ce-mi demonstrează și acum că e locul în care poți face ORICE visezi.

Ce specializare ai ales? De ce?
Am intrat în comunitatea de Antreprenoriat cât și în New Media School la cursurile de Marketing și Digital Marketing. În prima pentru că am vrut să văd cum se creează și ce e în spatele unor afaceri care pot aduce în principal schimbare, nu doar profit. A doua a fost pentru interesul de a descoperi metodele cele mai deștepte prin care se aduc în față produsele merituoase.

Ce ţi-ai propus să faci în următorul an?

Îmi propun să mă implic în comunitate pentru a o ajuta să crească și voi explora barierele personale peste care pot trece. Asta pentru că voi lucra la ideea de afaceri pentru persoanele cu alergii alimentare, cu care am pornit în incubator.

Care este visul tău nerezonabil?
Visul meu nerezonabil este să aduc în față comunități neglijate sau ignorate de mase. Cred puternic într-o schimbare în bine care se produce prin înțelegerea nevoilor fiecărui individ sau grup de indivizi în parte.

Ce ai recomanda acum unui student sau proaspăt absolvent din România?
În studenție sau imediat după, e momentul cel mai potrivit să te uiți la tine și să vezi câte lucruri minunate poți crea dacă îți dai voie să fii liber și responsabil de alegerile tale. Învață să vezi dincolo de paradigme și cercetează, schimbă, cunoaște-te!

 

Până pe 12 iunie poți aplica pentru a deveni parte din următoarea generație de nerezonabili de la Universitatea Alternativă. Rămâi la curent cu evenimentele noastre aici sau află mai multe despre procesul de selecție aici

Leave a Reply