Dacă nu îţi e puţin frică, înseamnă că nu mergi destul de repede.
Prietenul nostru Marian Staş ne spunea că uneori trebuie să sari în gol şi laşi aripile să îţi crească pe parcurs. Am început un nou an universitar, suntem deja în aer şi lucrăm la aripi 🙂
Pentru CROS, un an universitar se încheie în august prin CROS Camp şi unul nou începe în septembrie cu primele întâlniri din HRemotion şi New Media School. Înainte de a începe anul avem întâlnirea strategică şi apoi mergem în vacanţă. Acum că ne-am întors din vacanţă, suntem gata să anunţăm veştile bune de la întâlnirea strategică şi să deschidem un nou an.
Dacă 2010-2011 a fost un an de consolidare, 2011-2012 va fi unul de creştere.
Prima veste bună: ne-am găsit căsuţa pe care o căutam şi de săptămâna viitoare ne mutăm acolo cu trafaleţi şi găleţi de vopsea. E o vilă cu vreo 10 camere, la 2 minute de Piaţa Romană, cu o curte foarte mare. Vom avea acolo o mică cafenea cu circuit închis, săli de training şi locuri de întâlniri 1-1, un Media Lab cu totul special, spaţiu pentru incubatorul de afaceri şi alte câteva lucruri pe care le veţi descoperi când treceţi pe la noi.
A doua veste este că anul acesta se va dubla (cel puţin) capacitatea echipei CROS care va avea 8 oameni full-time (anul trecut am fost 4), o creştere importantă a orelor de voluntariat şi o contribuţie de peste 2000 de ore de voluntariat din partea celor 116 membri ai comunităţilor HRemotion şi New Media School. Într-un fel (care ne şi entuziasmează şi ne şi provoacă foarte mult) am putea spune că am crescut de la o echipa de 18 oameni la una de 130 🙂
A treia veste este că anul acesta – în mai, vom lansa a treia comunitate. Tema comunităţii se plasează undeva la intersecţia dintre managementului proiectelor, managementului organizaţiilor, leadership şi antreprenoriat.
… iar a patra veste este că până în septembrie 2012 vom prezenta public universitatea alternativă care îşi va deschide porţile şi pentru studenţi din afara organizaţiilor studenţeşti în toamna anului 2013. Pe parcursul anului care vine îi vom crea identitatea şi vom lua toate deciziile mari sau mici legate de “arhitectura” universităţii în aşa fel încât în septembrie-octombrie să o putem prezenta public.
Pe scurt, aşa arată anul viitor pentru noi.
Suntem destul de buni pentru asta? Probabil că nu, dar e la fel de probabil că vom deveni pe parcurs. Chiar şi când ne vom depăşi limitele şi vom învăţa să fim eficienţi în 30 + 100, succesul nu va ţine doar de noi. În saltul acesta ne-am bazat foarte mult şi pe susţinerea oamenilor din jurul nostru.
Am primit până acum, de la voi, prietenii şi partenerii noştri, destul de multă bunăvoinţă şi entuziasm faţă de ceea ce facem. Când ne-am făcut un plan mai ambiţios decât putem duce noi singuri am sperat că ne veţi încuraja în continuare, că veţi vorbi altora despre ce facem, că ne veţi da sfaturi, că ne veţi face legături cu alţi oameni care ne pot ajuta, că veţi fi în continuare voluntari, că ne veţi susţine financiar prin “2%” sau venind la noi la un ceai sau că ne veţi suţine oricum altfel vă e la îndemână.
Poate vă întrebaţi de ce ne angajam la mai multe decât putem duce singuri. Sunt mai multe motive dar cel decisiv este că o universitate – credem noi – nu merită să existe dacă nu este un efort şi o expresie a unei comunităţi. Încă o universitate izolată nu va face diferenţa. În doi ani ne dorim să existe măcar 1000 de oameni care să poată spune că au participat la fondarea primei universităţi alternative din România. Următorii doi ani ne vor arăta dacă ceea ce am început noi poate deveni un efort mai larg al unei comunităţi. Este vorba de comunitatea oamenilor care, ca şi noi, vor să îşi crească copiii într-o Românie mai frumoasă şi mai prosperă şi cred că transformarea profundă a educaţiei este cel mai bun drum către acest viitor.
Feedbackul vostru înseamnă foarte mult pentru noi aşa că dacă planurile noastre pentru anul viitor v-au trezit vreun gând sau vreun sentiment pe care ni-l puteţi transmite, vă rugăm să ne lăsaţi un comentariu mai jos sau să ne scrieţi la cros@cros.ro. Mulţumim 🙂
Eu nu cred că sunteţi prea puţini pentru asta. Vorba aceea, din faţa omului care ştie ce vrea se dau toţi la o parte, iar câteodată li se mai alătură şi alţii care le împărtăşesc visele.
Mă bucur pentru căsuţă, iar dacă aveţi nevoie de voluntari prin ţară, daţi de ştire.
🙂 cu drag si cu dedicatie, urmatorul pas al Conversatiei noastre:
http://scoala-pe-bune.blogspot.com/2011/09/proiect-romania-pe-bune-conversatie.html
gand bun — chipintaci!… 😉
Sunt putini oameni care mai spera la o Romanie mai buna, sunt putini oameni care fac ceva. Voi sunteti unii dintre acei oameni care mai fac ceva si carora doresc sa ma alatur.
Be the best! 🙂
Succes
Gand si sentiment: la un moment dat tot trebuia sa vina si clipa asta de obiective curajoase 😀 si daca e un grup de oameni cu care am incredere sa sar in gol sunt CROS-istii 🙂
Foarte frumoase vesti – daca credeti ca pot ajuta cu ceva in creionarea si implementarea vestii nr. 3 let me know. Managementul organizational e ceva la care zic eu ma pricep 🙂
Felicitări, CROS!
Felicitari pentru casa noua. Astept cu mare nerabdare ce propuneti pentru universitatea alternativa. Succes
O uau! Sunt placut surprinsa de curajul saltului vostru.Va doresc multa bafta si daca aveti nevoie de vreun sprijin metodologic pe parte de cercetare, sper sa nu ezitati. Chiar daca sunt fizic departe, mi-ar placea mult sa pot contribui la prima universitate alternativa din Romania.
Si cu ce se vor ocupa cei 4 noi? 🙂
Bravoooooo! Felicitari si sa o tineti tot asa, in crestere!
Minunat! Sunt convinsa ca lucrurile se vor aranja pe parcurs! Si daca voi faceti un salt in gol, eu fac “a leap of faith” si sunt alaturi de voi!
Multu succes dragilor si sa auzim numai de bine!
cand ai scris undeva “ma pregatesc sa conduc o universitate”, ma gandeam la vreo 20-30 de ani 🙂 dar faptul ca aveti asta in minte la modul real si ca va aruncati in gol stiind ca plasa sau aripile vor aparea, nu poate fi decat ceva revolutionar 😉 Spor acolo!
Înveţi să zbori înalt doar dacă îţi dai drumul în gol. Rămânând, totodată, cu picioarele pe pământ. Ceea ce şi faceţi. Încep să regret că nu am vârsta la care aş putea candida pentru unul din posturile voastre… dar nici “postul” de decan de vârstă nu e rău…
245 de like-uri si 14 comentarii! E cel mai bine primit articol CROS. Mulţumim mult pentru încurajări şi susţinere. Am reţinut fiecare ajutor oferit şi le vom accesa la momentul potrivit. În curând revenim cu detalii despre proiectele mari ale toamnei.
Ce de-a vesti bune! Va doresc mult succes si energie! Abia astept sa va vizitez in noua casuta!
Incep sa cred ca nu e totul pierdut pentru noi cei ce traim in tara aceasta. Multumesc!