Dacă nu îţi e puţin frică, înseamnă că nu mergi destul de repede.

Prietenul nostru Marian Staş ne spunea că uneori trebuie să sari în gol şi laşi aripile să îţi crească pe parcurs. Am început un nou an universitar, suntem deja în aer şi lucrăm la aripi 🙂

Pentru CROS, un an universitar se încheie în august prin CROS Camp şi unul nou începe în septembrie cu primele întâlniri din HRemotion şi New Media School. Înainte de a începe anul avem întâlnirea strategică şi apoi mergem în vacanţă. Acum că ne-am întors din vacanţă, suntem gata să anunţăm veştile bune de la întâlnirea strategică şi să deschidem un nou an.

Dacă 2010-2011 a fost un an de consolidare, 2011-2012 va fi unul de creştere.

Prima veste bună: ne-am găsit căsuţa pe care o căutam şi de săptămâna viitoare ne mutăm acolo cu trafaleţi şi găleţi de vopsea. E o vilă cu vreo 10 camere, la 2 minute de Piaţa Romană, cu o curte foarte mare.  Vom avea acolo o mică cafenea cu circuit închis, săli de training şi locuri de întâlniri 1-1, un Media Lab cu totul special, spaţiu pentru incubatorul de afaceri şi alte câteva lucruri pe care le veţi descoperi când treceţi pe la noi.

A doua veste este că anul acesta se va dubla (cel puţin) capacitatea echipei CROS care va avea 8 oameni full-time (anul trecut am fost 4), o creştere importantă a orelor de voluntariat şi o contribuţie de peste 2000 de ore de voluntariat din partea celor 116 membri ai comunităţilor  HRemotion şi New Media School. Într-un fel (care ne şi entuziasmează şi ne şi provoacă foarte mult) am putea spune că am crescut de la o echipa de 18 oameni la una de 130 🙂

A treia veste este că anul acesta – în mai, vom lansa a treia comunitate. Tema comunităţii se plasează undeva la intersecţia dintre managementului proiectelor, managementului organizaţiilor, leadership şi antreprenoriat.

… iar a patra veste este că până în septembrie 2012 vom prezenta public universitatea alternativă care îşi va deschide porţile şi pentru studenţi din afara organizaţiilor studenţeşti în toamna anului 2013. Pe parcursul anului care vine îi vom crea identitatea şi vom lua toate deciziile mari sau mici legate de “arhitectura” universităţii în aşa fel încât în septembrie-octombrie să o putem prezenta public.

Pe scurt, aşa arată anul viitor pentru noi.

Suntem destul de buni pentru asta? Probabil că nu, dar e la fel de probabil că vom deveni pe parcurs. Chiar şi când ne vom depăşi limitele şi vom învăţa să fim eficienţi în 30 + 100, succesul nu va ţine doar de noi. În saltul acesta ne-am bazat foarte mult şi pe susţinerea oamenilor din jurul nostru.

Am primit până acum, de la voi, prietenii şi partenerii noştri, destul de multă bunăvoinţă şi entuziasm faţă de ceea ce facem. Când ne-am făcut un plan mai ambiţios decât putem duce noi singuri am sperat că ne veţi încuraja în continuare, că veţi vorbi altora despre ce facem, că ne veţi da sfaturi, că ne veţi face legături cu alţi oameni care ne pot ajuta, că veţi fi în continuare voluntari, că ne veţi susţine financiar prin “2%” sau venind la noi la un ceai  sau că ne veţi suţine oricum altfel vă e la îndemână.

Poate vă întrebaţi de ce ne angajam la mai multe decât putem duce singuri. Sunt mai multe motive dar cel decisiv este că o universitate – credem noi – nu merită să existe dacă nu este un efort şi o expresie a unei comunităţi. Încă o universitate izolată nu va face diferenţa. În doi ani ne dorim să existe măcar 1000 de oameni care să poată spune că au participat la fondarea primei universităţi alternative din România. Următorii doi ani ne vor arăta dacă ceea ce am început noi poate deveni un efort mai larg al unei comunităţi. Este vorba de comunitatea oamenilor care, ca şi noi, vor să îşi crească copiii într-o Românie mai frumoasă şi mai prosperă  şi cred că transformarea profundă a educaţiei este cel mai bun drum către acest viitor.

Feedbackul vostru înseamnă foarte mult pentru noi aşa că dacă planurile noastre pentru anul viitor v-au trezit vreun gând sau vreun sentiment pe care ni-l puteţi transmite, vă rugăm să ne lăsaţi un comentariu mai jos sau să ne scrieţi la cros@cros.ro. Mulţumim 🙂

Join the discussion 18 Comments

Leave a Reply