20 februarie 2013, Learning House, Tibi Borza ne povesteşte despre România de peste cinci ani din perspectiva abilităţilor cerute la recrutare.

[styled_image image=”http://universitateaalternativa.ro/wp-content/uploads/2013/03/tibi-borza.jpg” w=”350″ h=”300″ link=”” lightbox=”yes” alt=”Image Description” rel=””]

Spune despre el că a venit în Bucureşti pentru facultate şi am ajuns să rămân pentru toate celelalte motive. A acumulat 9 ani de experienţă din aria Resurselor Umane. Cursul natural profesional l-a făcut pe Tibi să guste şi din experienţa de corporatist şi din cea de antreprenor. Istoric vorbind, Tibi a fost în AIESEC, pe lângă tataLoR, manager IT, Vice President People Development şi Regional Coach. A lucrat la ASCENDIS timp de 2 ani pe partea de training, apoi la Catalyst Solutions în recrutare. 2 ani mai târziu şi-a făcut apariţia în viaţa lui antreprenoriatul din zona training. Ultimii 3 ani şi jumătate au fost dedicaţi L’oreal-ului ca şi Recruitment specialist.

[clear]

Printre abilitățile viitorului, aflăm de la Tibi că: limbile străine se vor cere în continuare, dar vor apărea nevoi clare pentru chineză şi spaniolă, nu se va mai cere specializare pe un anumit domeniu (3 ani va fi mult pentru o poziţie într-o companie), se vor căuta generalişti. Se vor naște abilităţi noi care vor avea nume şic. O parte din abilităţile actuale se vor redenumi, ce facem acum în mod implicit vor deveni abilităţi ale viitorului, spre exemplu socializarea online.

Cât despre conceptul de planificare, Tibi crede că poate  duce la dezamăgiri în condiţiile în care petrecem  prea mult timp planificând . Dacă rămâi fixat în plan, nu acţionezi. Din învăţămintele acumulate de-a lungul timpului, Tibi pune preţ foarte mult pe: Have FUN, FUN, FUN!

Seara a încheiat-o într-o notă activă sfătuindu-ne:

[quote author=”- Tibi Borza”]“Do stuff! Să nu vă fie frică să greşiţi. Riscaţi mai mult, planificaţi mai puţin, faceţi lucrurile să se întâmple.”[/quote]

Leave a Reply