[quote author=”- Manifestul lui Schimbă Lume”]Aleg să văd lucrurile altfel. Vreau să cresc puternic şi optimist şi să trăiesc cu poftă. Am să pun mâna să fac lucruri, ca să fac o diferenţă. Voi crea proiecte la care să muncesc cu pasiune. Voi avea curaj să ma provoc zi de zi, iar dacă o să cad, o să mă ridic mai puternic.[/quote]
Am pornit acum 5 ani cu 20 de studenţi şi cu gândul ca în 10 ani să avem o universitate în care studiază acei 1% din studenţii din România care pot deveni agenţi de schimbare. Azi universitatea există, prin ea au trecut 500 de studenţi, iar pentru anul 2013-2014 avem 150 de studenţi acceptaţi. Majoritatea sunt studenţi care fac lucruri în care cred cu tărie și care au impact real pentru comunitatea din jurul lor.

De fiecare dată când au loc înscrieri în Universitatea Alternativă, suntem puşi în faţa unor alegeri grele. De prea puţine ori găsim acel Schimbă Lume în care vedem un potenţial imens de a deveni un agent de schimbare în societatea noastră, dar care să îşi permită şi să plătească taxa pentru a fi student la noi.

Prea puţini cunosc însă poveştile care stau în spatele acestor studenţi, studenţi care au decis că a face lumea un loc puţin mai bun este ceea ce îi ghidează. Poveşti care nu sunt despre sacrificiu personal, ci despre alegeri. Alegerea de fi voluntar şi a-i ajuta pe ceilalţi versus a te angaja. Alegerea de a rămâne şi de a construi în ţară versus a pleca în străinătate. Alegerea de a face lucruri în care crezi cu toata fiinţa versus confortul material imediat.

Chiar dacă contribuția studentului este de 500 de euro, aceasta suma reprezinta doar 20% din valoarea totală (mai multe detalii despre aceste costuri poţi găsi aici). Cu alte cuvinte, din cei 2500 de euro cât valorează experinţa anuală a unui student, acesta plăteşte 500 de euro. Restul de 80% sunt suportați de noi. Ce ne-a ajutat să acoperim parte din aceste costuri a fost alegerea unor companii de a ne susţine misiunea, dar şi alegerea partenerilor noştri educaţionali şi a profesorilor de a-şi oferi voluntar timpul şi cunoştinţele care ne ajută să livrăm constant experienţe de învăţare la calitate maximă. Momentan însă, nu am ajuns în punctul în care aceste costuri să fie acoperite în totalitate, ceea ce pune o presiune enormă pe organizaţia noastră – pe cei 14 oameni care o creează zi de zi.

vouchere-articol

Anul acesta am ales să oferim pentru 53 de tineri care au mare nevoie de sprijin financiar suplimentar reduceri sub forma unor vouchere în valoare de 100, 200 sau 300 de euro. Cele 53 de astfel de vouchere însumează 8800 de euro.

Aceasta a fost alegerea noastră. Acum te invităm şi pe tine să faci o alegere, de aceea îţi punem această întrebare: vrei să susţii un tânăr să studieze la Universitatea Alternativă cumpărând unul din cele 25 vouchere de 100, 21 vouchere de 200 sau 7 vouchere de 300? Acest voucher ar acoperi o parte din taxa de 500 de euro pentru un tânăr student care nu îşi permite să achite taxa integral.

*dacă vrei mai multe detalii, sau să aflii cum poți face asta mai exact, scrie un email la cristina[at]cros.ro

Join the discussion One Comment

Leave a Reply