Webstock 2011, cel mai mare eveniment organizat de Evensys, a adunat pe  23 septembrie la JW Marriott oameni cunoscuţi de comunicare şi chiar antreprenoriat. Aşa cum notam pe Facebook, atmosfera generală a fost aceea a unui laborator în care toţi stăteau cu ochii aţintiţi în gadgeturile personale, curioşi şi nerăbdători pentru a afla care mai sunt surprizele evenimentului.

Prima parte a evenimentului a fost intens mediatizată pe Facebook, Twitter și prin live blogging. Webstock a pus stăpânire pe wall-urile noastre, iar astfel oricare dintre cei de acasă, interesați de subiect puteau urmări streamingul, insight-uri și idei din partea speakerilor, sau păreri la cald din sala, din partea celor care păstrau constant legătura cu “exteriorul”.

Programul celei de-a doua părţi a fost structurat în trei mari sesiuni a câte 4 ore: Pro Blogging, Future Trends şi bineînţeles Social Media Professionals. Echipa New Media School a acoperit 2 din aceste 3 părți.

Future Trends, secțiune dedicată tehnologiei.  S-a vorbit despre smartphones, tablete, aplicatii mobile si alte gadget-uri care ne tin conectati la Internet. Future Trends s-a vrut a fi locul de intalnire al pasionatilor de gadget-uri si aplicatii mobile. Acest lucru s-a simțit, sala a fost luată cu asalt de cei curioși în “how stuff works/will work in the future”. Dacă ar fi să facem un profil al participantului la această secțiune – este acela care se “murdărește pe mâini” și mai scrie și niște cod :D.

Cu ce am plecat de acolo:

  • Radu Dumitru, blogger pasionat de tehnologiile mobile, ne-a oferit perspectiva lui asupra smartphone-ului viitorului. Si nu cum acesta va arata, ci mai degraba cum va functiona. Un pic exploatat conceptul Near Field Communication, și aplicațiile sale în tehnologia mobile (orice de la plati rapide, social networking, transfer de contacte la identificare si acces)
  • Vodafone, prin reprezentatul lor, Cosmin Burdalescu ne-a făcut cunoștință cu proiectele sale – Oare se poate? și Orice se poate!. Dacă ai o idee, check them out. Se lasă cu premii.
  • Zoli Herczeg, evanghelist Microsoft, ne-a dat câteva idei de cum să ne personalizăm site-urile personale astfel încât ele să poată deveni niște bookmark-uri cool în taskbar (valabil pentru IE9 & Windows 7). Detalii aici.
  • Am aflat despre platforma celor de la Appscend, care îți permite să creezi aplicații mobile, prin intermediul interfeței lor, fără cunoștințe de programare. Pare interesant. Vom încerca 🙂

Social Media Professionals, secţiunea pe care cei mai mulţi dintre voi aţi votat-o pe Facebook. Unele teme de discuții s-au regăsit în majoritatea discursurilor prezente.

  • Când vine vorba despre social media, apare teama in ecuație. Teama clientului de a integra social media in strategia companiei sau teama celui care presteaza servicii, care face social media.  Victor Kapra, a pus pe primul loc ideea de a renunta la frica, de a nu ne opri. Monica Jitariuc subliniaza ca in carca unui om de social media, sta multa responsabilitate si e destul de greu sa nu te gandesti la repercursiunile care se pot ivi, la ceea ce transmiti.
  • Cristian China Birta, începe discursul său făcând o analogie între consumul de bere şi consumul de blogging. Calitatea conţinutului, comportamentul online şi rezultatele încă lasă de dorit, dar mergem într-o direcţie bună, mai ales dacă avem în minte de fiecare dată că diversitatea e ceva firesc, că valoarea mesajelor contează şi că etichetele nu ne fac bine.
  • Conform studiului Social Media Employment, salariile unui social media manager se încadrează undeva, în intervalul 300-500 euro. Conturile pe care e detinem sunt o mină de aur pentru noi, dacă ştim să le valorificăm. Astfel, un profil Facebook cu 5000 de prieteni, poate înseamna chiar si un venit de 500$ pe lună. Îti poţi creşte blogul o perioadă şi apoi îl poţi vinde. Şi lista asta cu monetizarea poate continua, atât timp cât conturile tale sunt agregatoare de publicitate.

 

Asumare şi responsabilitate. Ar putea fi cea mai importantă lecţie cu care am plecat acasă de la Webstock 2011. Parcă a fost tema zilei şi sub o formă sau alta, aproape toţi speakerii au integrat această componentă în mesajele lor. Îndemul?  Să ai curaj să spui, să ai curaj să menţii ceea ce spui, să ai curaj să greşeşti şi să îndrepţi lucrurile. Responsabilitatea atrage calitatea.

La anul, sperăm să fim mai mulți NMS-iși acolo,să luăm  mai multe notițe, mai multe lecții și insight-uri 🙂

 

Join the discussion One Comment

Leave a Reply