Universitatea Alternativă este o întreprindere socială a cărui scop este transformarea educaţiei din România şi susţinerea dezvoltării a cât mai multor tineri care să facă o diferenţă în societate. La acest scop au aderat partenerii noştri actuali – persoane fizice sau organizaţii. Ei ne susţin cu servicii educaţionale sau financiar.

Fondul ”Pay it Forward” este o legătură între generații sub forma unui fond destinat resurselor educaționale pentru Universitatea Alternativă. În 2014-2015 valoarea totală este de 210.000 euro care ne permite să oferim 200 de burse în valoare de 1050 de euro. Bursele vor fi oferite automat, tuturor celor 200 de studenți admiși la Universitatea Alternativă.

Fondul este constituit prin contribuțiile a peste 30 de parteneri ai Universității, a rețelei de 150 de profesori, traineri și coachi și de absolvenții universității. Existența sa ne permite să organizăm anual peste 70 de cursuri și traininguri susținute de profesioniști reputați, să oferim peste 1200 de ore de coaching profesionist și să asigurăm acces la alte resurse cum este biblioteca pentru companii – Bookster.

În schimbul bursei ”Pay it Forward” te angajeazi printr-un contract simbolic (fără valoare juridică) că vei returna contribuția în primii 5 ani de la ”absolvirea„ Universității Alternative:

  • printr-o contribuție lunară (recomandată) de 20 euro / lună timp de 5 ani;
  • investind timp pentru a ajuta formarea studenților din acel moment, în cazul în care experiența ta este relevantă sau facilitând contribuția pro-bono a altcuiva relevant;
  • prin muncă voluntară, specializată, în activitățile universității;

Pentru a beneficia de acest ”împrumut pe termen nedefinit” atât noi cât și partenerii noștri avem următoarele așteptări din partea studenților, pentru perioada cât sunt studenți la UA:

  • vor fi responsabili faţă de propria lor dezvoltare şi vor respecta şi valorifica resursele care le sunt oferite;
  • în timp ce îşi construiesc succesul individual, vor contribui şi la dezvoltarea societăţii;
  • vor fi deschişi să interacţioneze cu companiile partenere şi o parte dintre ei vor deveni angajaţii performanţi de care companiile lor au nevoie;

Contribuția – după absolvire – la fondul ”Pay it forward” – este voluntară și ne așteptăm la ea doar dacă vei avea posibilitatea de a contribui fără efort și doar dacă tu consideri că Universitatea Alternativă a contribuit la bunăstarea ta din acel moment. Prin contribuția ta viitoare la Fondul Pay it Forward vei susține investiția în educația unor tineri care la rândul lor vor face promisiunea de a investi mai departe în următoarea generație.