Program creat în parteneriat cu:

ING_logo

Pentru a accelera şi facilita lansarea unor afaceri din rândul studenţilor universităţii alternative am creat Incubatorul de afaceri B3. Acesta este un program integrat în modelul educaţional, care se concentrează pe 3 direcţii:

  • să ofere inspiraţie pentru cei care doresc să-şi deschidă o afacere, însă nu au încă o idee;
  • să adreseze nevoi specifice ale studenţilor antreprenori în funcţie de fiecare etapă de dezvoltare în care se află;
  • să ofere resurse pentru accelerarea afacerilor lor (bani, spaţiu de lucru, servicii de consultanţă).

Incubatorul B3 în 2013 – 2014

Cu ajutorul ING Bank – care contribuie cu 20.000 de euro – am pus bazele unui ”fond de investiţii” al Universităţii Alternative. La acest fond se mai adaugă încă 30.000 euro in servicii in-kind oferiți de UA în plus față de ceea ce presupune deja experiența de a fi student la UA. Astfel – în primăvara lui 2014 vom fi pregătiți să investim împreună cu ING Bank până la 50.000 de euro în afacerile care se vor dezvolta în incubator.

Pentru a ajunge acolo am pus la punct un program educațional care să ajute studenții să progreseze de la idee la un startup care merită investiții. Pe tot acest parcurs studenții noștri vor fi susținuți de angajați ai ING Bank care vor oferi din expertiza lor tinerelor afaceri. Vom porni la drum cu aproximativ 40 de idei de afaceri care vor trece prin 4 etape:

Nivelul 1: Ideaţie -> Idea Fest

A fost etapa în care studenţii au generat, selectat şi şlefuit idei, le-au prezentat în faţa a şase persoane din boardul ING Bank şi au primit feedback de la ei. În cadrul acestei etape, au avut loc două evenimente: Idea Fest și Pitch Fest. Ideea mai mare a acestei etape este de a echipa studenții cu reflexul de a identifica și crea permanent idei de afaceri în jurul lor.

Nivelul 2: Business Plan -> BootCamp (11-12 ianuarie)

În această etapă studenții şi-au testat ideea, au adunat date, şi-au mărit echipa şi au lucrat la planul lor de afaceri. Pe 11-12 ianuarie, 20 de idei de afaceri au intrat in BootCamp şi au avut parte de un weekend intensiv cu: feedback din partea echipei Incubatorului, şase ateliere ţinute de membrii boardului ING Bank pentru toate etapele planului de business, standuri în care şi-au prezentat şi testat produsele, sesiuni de şlefuire a planului de business.

Etapa de business Plan s-a încheiat pe 15 ianuarie, când studenţii au trimis forma finală a planurilor pentru a fi evaluaţi de 9 persoane din ING Bank, care vor deveni mentori pentru o parte dintre aceste afaceri.

Nivelul 3: Start-up -> Investors Day (24 aprilie)

În faza de startup începem să lucrăm la idei. Se vor înființa juridic firmele, se vor crea primele produse, materiale de prezentare etc. Investors Day va fi un eveniment în care antreprenorii care și-au început deja afacerea o vor prezenta în faţa juriului cu scopul de a primi finanţare. Juriul va fi format din reprezentaţi ai ING Bank, ai Universităţii Alternative CROS, dar şi din alţi ”angel investors”.

Nivelul 4: Growth -> Planificare Strategică (21 iunie)

În cadrul întâlnirii de Aliniere şi Planificare Strategică, ne vom întâlni cu afacerile susținute de UA pentru a ne alinia strategic resursele și planurile pentru anul următor și pe termen lung.

Articole despre Incubatorul B3

[clear] [portfolio category=”489″ columns=”4″ content_width=”648″ image_ratio=”4:3″ title=”yes” paging=”false” posts_per_page=”40″ link=”post”][clear]