În Universitatea Alternativă ești creatorul propriului tău drum. Noi îți punem la dispoziție un model educațional bazat pe patru direcții care, credem noi, sunt importante în dezvoltarea fiecărui om. Acestea se aplică indiferent de domeniul profesional în care vrei să te dezvolți.

Îți asumi propria învățare. Te cunoști și înveți cum să devii constant versiunea ta mai bună.

Experimentezi în domeniul tău de interes. Ești înconjurat de resurse relevante, profesioniști și colegi cu care te antrenezi continuu.

Creezi relații autentice cu cei din jur. Vă susțineți reciproc și vă luați inspirația din comunitate.

Dezvolți proiecte care au impact în societate. Ești un schimbă-lume prin felul în care contribui.

Îți dezvolți autonomia în învățare

Credem că fiecare student are propriul ritm și stil de învățare, motiv pentru care oferim susținere individuală, consiliere și orientare prin programele:

Consiliere pentru autonomie în învăţare – este procesul prin care înveţi să înveţi potrivit stilului tău, îţi stabileşti obiective clare şi-ţi dezvolţi strategia prin care să atingi ceea ce-ţi propui. Scopul programului este acela de a te ajuta să devii autonom, explorând diverse stiluri, metode și instrumente de învățare.

Coaching – este programul non-directiv prin care unul din cei peste 40 de coachi acreditaţi te susţin spre a atinge performanţa dorită de tine.

Sistem de micro-certificate digitale – este un sistem de evaluare integrat pe parcursul întregului an alternativ cu experiențele la care tu alegi să participi. Prin acest sistem, obții feedback de la colegii tăi, îți validezi competențele cu profesioniști și îți dezvolți propriul portofoliu – cu rezultatele tale personale și profesionale.

Susţinerea traseului personalizat – se face prin intermediul echipei dedicate a Universităţii Alternative în relaţie directă cu fiecare dintre studenţii alternativi. Aici te vom ajuta să-ţi asumi programele de învăţare potrivite ţie, vom fi acolo cu răspunsuri la întrebările care pot să apară pe parcurs şi vom avea grijă să-ţi întregeşti experienţa cu provocări, creşterea competenţelor şi integrarea în comunitate.

Abilități de viață

Pe lângă dezvoltarea profesională din cadrul fiecărei comunități de practici, în programul educațional alternativ ai parte de o serie de ateliere, cursuri și întâlniri care să ajute la dezvoltarea celor cinci abilități transversale pe le care considerăm importante în viața fiecărei persoane.

Autonomie în învățare și cunoaștere de sine

Autonomie în învățare și cunoaștere de sine

Strategii de învățare, valori și misiune personală, autocunoaștere

Colaborare

Colaborare

Lucru în echipă, apartenența la o comunitate, construirea de relații cu cei din jur

Comunicare și brand personal

Comunicare și brand personal

Public speaking, ascultare activă, networking, stil personal

Gândire critică

Gândire critică

Argumentare și debate, gândire divergentă, art of questioning

Obiceiuri și stil de viață

Obiceiuri și stil de viață

Sport, nutriție, obiceiuri sănătoase, voluntariat

Aparții și te inspiri în comunitate

Mediul de învățare face diferența. Investim energie pentru a crea îmbinarea optimă între un spațiu fizic accesibil, prietenos și bogat în resurse, un mediu virtual activ care ne ține conectați și unde centralizăm informațiile comunității și un mediu social dominat de încredere, prietenie și colaborare.

Primeşti susţinerea şi confortul social necesar pentru a fi în largul tău. Te bucuri de diversitatea pasiunilor şi intereselor pe care le găseşti aici. Te joci şi te provoci zi de zi cu alţi tineri nerezonabili ca şi tine. Noi te susținem să te conectezi la mediul UA prin experiențele:

Camp

Camp

Anul alternativ începe cu o tabără de 7 zile la munte. Rostul Camp-ului este de a crea, în miniatură, un prototip al unei lumi mai bune.

Learning Day

Learning Day

Sunt patru evenimente mari pe an cu rol de învățare accelerată și inspirație puternică, la care participă toată comunitatea de studenți, profesori și parteneri. Temele sunt stabilite în legătură cu traseul de dezvoltare al unui student.

Conversație cu invitatul lunii

Conversație cu invitatul lunii

8 evenimente pe an care îşi propun să lărgească orizontul celor prezenţi şi să-i inspire cu o poveste de viață şi cu o fereastră deschisă către lumea invitatului. Invitatul provoacă participanţii la o discuţie şi participanţii pun şi ei la rândul lor întrebări.

Întâlnirile democratice

Întâlnirile democratice

Când comunitatea sau echipa UA semnalează o problemă care afectează întreaga comunitate se organizează întâlniri democratice prin care încercăm să rezolvăm problema împreună. Două întâlniri sunt stabilite de la începutul anului, în ziua de Freedom din Camp și în ultimul Learning Day.

Un Alt Crăciun

Un Alt Crăciun

Acel moment din an când ne strângem toată comunitatea și toți prietenii Universității Alternative pentru a sărbători și pentru a ne bucura de spiritul Crăciunului.

Seven

Seven

Este un joc social la care participă toată comunitatea și firul roșu care leagă activitățile comunității. În joc sunt incluse și 3 evenimente - Playing Days dedicate jocului și bucuriei.

Celebrate

Celebrate

La final de an alternativ, ne strângem toată comunitatea și toți prietenii universității pentru a sărbători noua generație de alumni și realizările comunității adunate într-un an.

Spațiu de învățare

Spațiu de învățare

Lucrezi și înveți într-un spaţiu fizic prietenos, bogat în resurse și ești conectat la un mediu virtual activ unde ne ajutăm între noi și centralizăm informaţiile comunităţii. Spațiul presupune acces la Media Lab, echipamente, bibliotecă, Bookster.

Voluntariat

Voluntariat

Fiecare student este co-creator al universității și aduce valoare întregii comunităţi prin ceea ce este şi prin ceea ce face. Activitățile de voluntariat vor fi stabilite în mod personalizat cu fiecare student, în funcție de disponibilitate și de interese.

Îți dezvolți abilitățile

Ai impact prin proiecte

Îți dezvolți abilitățile profesionale prin cursuri, ateliere și traininguri, mentorat și diverse forme de învățare. Înveți de la experți și antreprenori, alături de tineri pasionați, ca și tine.

În paralel, îți îmbogățești portofoliul de realizări atât cu proiecte Rent-a-Team în cadrul companiilor partenere, cu proiecte cu impact realizate de tine și poate cu afaceri pe care le-ai deschis sau pe care le-ai închis.