Cui i se adresează?

„Bucuria întâlnirii” – asta le-a spus Ilinca Păun la primul curs de vânzări studenților. În această comunitate, tinerii învață despre valoare și diferențiere, despre procesul de vânzare și relația cu clienții. Pe lângă cursuri și traininguri, studenții își dezvoltă abilitățile necesare unui vânzător, implicându-se în echipa de vânzări a Universității Alternative. În acest an, 14 studenți fac parte din această echipă, iar în vara lui 2014, 5 studenți au strâns bani și produse pentru Camp în valoare de 8000 euro.

Teme abordate:

Selling: Process & Techniques

Listen, ask questions, empathize

Building Relationships

Negotiating win-win deals

Networking and Personal Branding

Mentori, profesori și invitați

Alexandru Aramă

Alexandru Aramă

Head of Business Development, Unicredit Leasing

Ilinca Păun

Ilinca Păun

Managing Director, Colliers România

Andrei Roșu

Andrei Roșu

Management & Strategy Consultant, Unicredit Leasing

Sorin Fitu

Sorin Fitu

Trainer NLP

Cătălin Caia

Cătălin Caia

Product Business Manager, Xerox Corporation

Dan Berteanu

Dan Berteanu

Managing Partner, Equatorial

Impact

Comunitatea de vânzări este cea mai nouă dintre cele 6 comunități ale Universității Alternative, fiind lansată în 2013. În materie de rezultate, ele se manifestă întâi în mintea studenților, prin schimbări de gândire și mentalitate, studenți care mai apoi își lărgesc perspectiva pentru a crea proiecte de succes.

Tatiana Gingărașu, studentă UA din 2013:

„Am început cursul de vânzări din dorinţa de a mă provoca către interacţiuni cu cât mai mulţi oameni şi din dorinţa de a învăţa să răspund empatic nevoii celui din faţa mea. Prin acest curs am înţeles mai bine că «a vinde e omeneşte» şi am integrat ideea de bucurie a întâlnirii, dincolo de procesul clasic de vânzare. Astfel mi-am dat seama că frumuseţea procesului stă în a-l cunoaşte pe omul din faţa ta, a-l descoperi şi a-i descoperi nevoile implicit. Când ajungi să îl cunoşti şi să creaţi o relaţie bazată pe autenticitate şi încredere în tine, în compania pe care o reprezinţi şi produsul/serviciul pe care îl oferi, iar mai apoi să vină de la sine şi vânzarea propriu zisă, atunci poţi spune că eşti un bun vânzător.”

Află mai multe și despre celelalte comunități de practici: