Dacă ai dificultăţi financiare şi nu poţi plăti integral contribuţia de 975 de euro / an, poţi solicita unul dintre cele 5 vouchere disponibile. Voucherele se acordă în schimbul unor ore de voluntariat în activităţile Universităţii Alternative, în proiecte Rent-a-Team sau în proiecte cu impact social.

V1:   75 euro => plătești doar 900 euro
V2: 325 euro => plătești doar 650 euro
V3: 425 euro => plătești doar 550 euro
V4: 525 euro => plătești doar 450 euro
V5: 625 euro => plătești doar 350 euro

Tipul activităților de voluntariat va fi stabilit în mod personalizat cu fiecare student în parte. O oră de voluntariat este estimată la 2,5 euro (=>100 de euro pentru 40 de ore). Pentru membrii organizațiilor studențești și ONG-urilor, o parte a orelor corespunzătoare voucherului vor fi considerate cele din ONGS (ONG), în funcție de responsabilitățile asumate acolo. Numărul minim de ore de voluntariat pentru Universitatea Alternativă este 30 / an.

Aplicaţiile pentru vouchere se fac începând cu 17 mai, de către studenţii care au trecut în Etapa 3.

Voucherele V4 și V5 sunt în număr limitat (max 20) și sunt destinate cu precădere studenților actuali și membrilor cheie din organizațiile partenere. Studenţii care aplică pentru voucherele V4, V5 vor participa la un interviu suplimentar în perioada 17-31 mai. Odată cu anunţarea rezultatelor selecţiei, candidaţii pentru vouchere vor afla dacă au primit voucherul solicitat, unul de o valoare mai mică, sau nu au primit voucher.

Voucherele se vor acorda în 2014-2015 în limita unui plafon total de 93.000 euro pentru toți cei 200 de studenți ai universității.

Criteriile de acordare a voucherelor:

  • dificultățile finaciare;
  • implicarea în activități în folosul comunității CROS;
  • disponibilitatea și nivelul abilităților pentru implicarea în activitățile universității;
  • disponiblitatea și nivelul abilităților pentru proiecte Rent-a-Team;
  • recomandare;

Pentru a primi o recomandare trebuie să contactezi persoana cea mai apropiată de tine din organizaţia care doreşti să te recomande şi să îi ceri acordul verbal pentru a fi recomandat. Apoi vei scrie în formularul de aplicare organizaţia şi numele persoanei de legatură. Dacă e vorba de un student actual, e suficient numele său. Echipa de selecţie va contacta ulterior persoana care recomandă pentru a confirma recomandarea.

De la cine poţi primi recomandare: