O parte extrem de importantă în filosofia Universității Alternative este co-crearea. Aceasta presupune implicarea studenților în proiecte sau experiențe de învățare adresate lor și colegilor lor. În ultimii 3 ani de zile, CAMP-ul a fost în întregime organizat de studenții alternativi. Pentru mulți dintre ei, tabăra este experiența practică în care aplică lecțiile adunate în urma cursurilor de Event Planning, Comunicare, Design Grafic sau Design de experiențe de învățare. Anul acesta, în echipa de 10 co-creatori ai CAMP-ului este și Georgiana Floroiu, studenta care a trăit ca și participant toate cele 7 ediții de CAMP din istoria Universității Alternative. Am vrut să vedem ce înseamnă pentru ea această experiență și cum de nu a ratat nici o ediție.
Cine e Geo? Și cu ce te ocupi?
Geo e „under construction” de ceva timp 🙂
Ca să răspund la partea a doua a întrebării, lucrez remote de peste 2 ani cu o agenție de digital marketing din Marea Britanie și de curând am început să fac și strategie de comunicare într-o agenție de publicitate din România. În plus, învăț la nebunie în timp ce construiesc experiențe cu sens pentru viitorii participanți ai CAMP 2017.
Cine erai în primul CAMP?
În septembrie 2010, în primul CAMP, eram deja de 2 ani în HrEmotion, prima comunitate de practici începută de Universitatea Alternativă (pe atunci CROS). Mă aștepta un an plin de provocări, intram anul 3 la Comunicare, eram președintele unei organizații studențești și îmi căutam un job. Eram în „doing mode”, așa cum aveam să aflu puțin mai târziu în procesul de coaching oferit de UA. (Hmmm… după cum am răspuns la prima întrebare, se pare că și în prezent am o perioadă de „doing”.)
Ce înseamnă CAMP pentru tine?
CAMP e butonul meu de restart. E săptămâna aia din an în care mă duc în munți, închid telefonul și mă conectez la mine și la cei din jur. Pentru mine, CAMP-ul are aceeași semnificație ca revelionul pentru majoritatea. Intru în starea de introspecție, iau un pix și o foaie și trec în revistă lecțiile din anul ce a trecut și îmi setez intențiile pentru anul ce urmează. Atmosfera din CAMP mă obligă să mă așez față în față cu mine.
Cum se vede CAMP din spatele cortinei, acum că faci parte din echipa de organizare?
Se vede la fel de bine. E cam aceeași stare pe care o simți în CAMP, doar că de data asta durează 6 luni. Suntem o gașcă făină de 10 oameni care muncește de zor să construiască super experiențele CAMP. Avem o chimie foarte bună și cred că nu greșesc când spun că toți suntem onorați să avem șansa să gândim o săptămână ce-i va scoate de pe „pilot automat” pe participanți.
Ce te-a determinat în fiecare an să alegi să vii în CAMP?
Ai văzut tu om care să-i dea skip revelionului? Glumesc. În fiecare an am ales să merg în CAMP pentru că de fiecare dată mi-am luat din experiență fix ce am avut nevoie. Mediul este construit în așa fel încât participanții au spațiu să aleagă cum trăiesc săptămâna respectivă. Au fost ani în care m-am implicat în toate activitățile, ani în care am ales să stau pe păturică să citesc, ani în care am stat ore întregi la povești cu oameni și așa mai departe.
Povestește-ne despre o prietenie care s-a legat în CAMP.
Prietenia cu Traian, unul din fondatorii UA, care s-a legat destul de frumos în primul CAMP. Atunci am purtat o discuție lungă de câteva ore despre sistemul educațional din România, la una din petrecerile legendare din CAMP.
Care e experiența ta preferată din CAMP?
Sunt multe, dar aș menționa două: CAMP Talks, pentru că în fiecare an am auzit povești foarte inspirationale de la oameni frumoși și curajoși, ce și-au deschis sufletul în fața noastră. Și drumeția de pe munte (fără mai multe spoilere aici, vă las să descoperiți împreună cu noi).
Te mai poți înscrie în CAMP până pe 20 august, completând formularul online. Mai multe detalii puteți găsi în pagina dedicată pe site sau în evenimentul de pe Facebook.