afis itolCând visam la Universitatea Alternativă, ne imaginam un loc în care nu deosebeşti profesorul de student, în care azi eşti profesor şi mâine poţi fi student. Ne imaginăm cum dezbatem, creăm, dezvoltăm lucruri negândite de nimeni până acum, cum mediul în care sunt zi de zi oameni interesaţi de învăţare nu pot crea decât valoare pentru lumea în care trăim.

Primul semn că au început să dispară barierele între membrii comunităţii Uiversităţii Alternative a fost în Camp-ul din anul 2011. Şi lucrul acesta a fost tot mai vizibil în fiecare Camp care a urmat. Apoi, când Tudor Totolici ţinea cursul de Social Media şi, în paralel, era participant şi la cursul lui Tedy Necula de Film-making, ne-am zis “uite, că se poate”.

Văd zi de zi cum mai depăşim o barieră în dezvoltarea noastră, în viaţa Universităţii Alternative, în Learning House(sediul Universităţii Alternative) sau în Camp. Fie că vorbim de bariere de vârstă, statut, personalitate, diferenţă de valori, mediu din care provenim, pasiuni sau interese, văd cum studenţii Universităşii Alternative interacţionează mai uşor unii cu ceilalţi, întreabă mai mult, ascultă cu mai multa rabdare, intra în conversaţie mai natural, înteleg mai profund, depăşesc şi doboară bariere.

Când Roxana Mocanu, de la Institute of Training and Occupational Learning, ne-a povestit care va fi tema de anul acesta a Learning & Devvelopment Summit-ului V şi ne-a invitat să fim parteneri la această conferinţă. Am zis da, cu mare încredere. Pe 27 martie vom discuta despre “Learning without frontiers”, alături de practicieni din mediul business din România şi nu numai. Vom descoperi acolo cum putem să ne depăşim bariere de care ne lovim în fiecare zi şi cum putem face ca organizaţia noastră să crească frumos.

Vă aşteptăm să dezbatem împreună cum putem depăşi barierele din organizaţiile noastre! Până atunci însă poţi urmări evenimentul, pentru detalii şi noutăţi, atât site-ul http://www.itol.ro/, cât şi pe blogul Universităţii Alternative.

Leave a Reply