Luiza illuDuminică am plecat la 22:00 din Learning House. M-a înlocuit Tatiana care a mai buchisit la materiale. Luni dimineață m-am întors la 7:00. Am mai cusut câteva papioane iar apoi am început să pun fiecare produs și material la locșorul lui pentru eveniment. Toată ziua am alergat de colo-colo, am stat și m-am uitat la sală să văd ce îi mai trebuie ca să fie pregătită să îi primească pe cei peste 80 de oameni care au confirmat prezența. La 19:30 Media Lab era plin. A venit și gașca Young HR Pros: Billy, Fadwa, Cristinuța și Alex, și Aylin, Vale, Panțurica, o parte din oamenii dragi de la VIP și mulți alți prieteni de suflet. La doar o oră după ce am lansat pagina de Facebook aveam peste 300 de like-uri. Cris și Ioana nu s-au lăsat până nu m-au convins să țin un discurs. Am citit din jurnalul illú început de doar o săptămână și aproape am plâns. Am primit și multe comenzi. Dar alte lucruri au contat. illú a ieșit în lume după ce ne-am pregătit două luni și 10-11 ore aproape în fiecare zi. Luni, 17 martie, l-am descoperit pe illú altfel, prin reacțiile celorlalți.

illú este un atelier de creație vestimentară dar și un vis din copilărie, de când mă jucam prin lada de materiale a mamei. Toamna trecută am intrat cu această idee în incubatorul de afaceri al Universității Alternative. Aici am prezentat pentru prima dată ideea în fața boardului ING Bank, în octombrie, la Pitch Fest, ca o surpriză, fără să spun nimănui din echipa UA cu ce idee vin, așa cum făcuseră ceilalți înscriși pe lista prezentărilor. De atunci, incubatorul m-a învățat să fac din pasiunea mea un business, să îmi bat capul cu cifrele din P&L, să fac un plan de afaceri. Cu care am câștigat 2 finanțări și un mentor din board-ul ING Bank. Pe parcurs m-am “blindat” cu oameni care nu doar cred în mine și în ceea ce fac, dar mă ajută să cresc, mă învață ce înseamnă să fii profesionist și mai ales ce înseamnă să fii autentic. Tot în incubator am găsit-o pe Tatiana – partenera mea în illú și jumătatea mai serioasă de care illú avea nevoie.

N-am anticipat că voi trăi toate astea acum doi ani când am venit la o prezentare UA aproape împinsă de Ana Marica. Eram sceptică. Îi mulțumesc Anei că m-a făcut să vin, deși aveam rețineri legate de bani, de timpul pentru VIP și eram puțin speriată căci urma să dau peste o mulțime de oameni pe care nu îi mai văzusem niciodată. La prezentare am înțeles mai bine ce îmi poate oferi Universitatea Alternativă și am ales să intru în procesul de selecție. Fast forward 2 ani mai târziu, am ajuns să îmi șlefuiesc pasiunea și astăzi, la 21 de ani, am o experiență de lucru în două corporații, 3 ani de voluntariat și tocmai mi-am deschis o afacere care mă încântă și mă sperie în aceeași măsură. Sunt parte dintr-o comunitate care mă susține, am acces la oamenii de care am nevoie și simt că sunt bine așezată pe drumul meu.

Acum că s-au deschis aplicațiile la Universitatea Alternativă, aș vrea să dau și altora acel mic impuls pe care mi l-a dat Ana acum 2 ani: Vino în Learning House la o prezentare a Universității. Aș putea scrie multe despre experiența mea la UA dar cred că pentru a o înțelege cu adevărat trebuie să o trăiești în felul tău. Începi cu prezentarea, continui cu discuția individuală și, dacă ți se potrivește, restul va veni de la sine. Sper ca, în curând, să meșterim împreună la visele noastre prin Learning House.

finaljurnal

Leave a Reply