[quote]

„Vulnerabilitate și curaj, asta au însemnat Incubatorul de afaceri și Pitch Fest-ul pentru mine – un context în care încrederea în propriul vis și viziunea personală au venit mereu la pachet cu conștientizarea și preîntâmpinarea riscurilor care apar la fiecare pas. Asta am văzut pe 10 februarie pe holurile de la ING, în sala de așteptare, dar mai ales în sălile de conferință unde fiecare și-a prezentat afacerea: o vulnerabilitate faină, dar și extrem de multă încredere că putem. Și s-a putut atunci, așa că acum ne mai rămâne de demonstrat cum și de ce.” (Irina Perju, Cerdak)

[/quote]

Marţi, 10 februarie, la etajul 12 din sediul ING Bank, studenţii din incubatorul de afaceri au ţinut câte un pitch de 6 minute în faţa top-managementului băncii. Două comisii, 17 pitchuri, 21 de studenţi alternativi, emoţii, pregătiri, repetiţii, calcule, analize, cifre, prezentări.

Pitch Fest a fost evenimentul care a încheiat etapa de Plan de business din incubator, în cadrul căreia studenţii şi-au concretizat ideile de afaceri prin înţelegerea clară a nevoilor clienţilor, prin crearea conceptului produselor şi serviciilor pe care le oferă. Iar pentru a dovedi viabilitatea ideilor, antreprenorii au construit şi un P&L și un cash-flow.

Pregătirile antreprenorilor pentru pitch-uri, în Learning House și în sediul ING Bank

Pregătirile antreprenorilor pentru pitch-uri, în Learning House și în sediul ING Bank

Cele 6 minute pe care tinerii antreprenori le-au avut la dispoziţie pentru a-şi prezenta business-ul au fost completate de alte 6 minute de întrebări şi feedback venite din partea juriului. Cele două comisii au urmărit atât motivaţia tinerilor de a duce până la capăt ideile prezentate, precum şi oportunitatea identificată prin afacerea propusă.

Anul acesta, ING Bank susține afacerile studenților din incubator cu o sumă totală de 35.000 de euro. În prima rundă de finanțare, în urma pitch-urilor celor 17 afaceri, 11 au primit câte un mentor care le va susține în următoarele luni și câte o finanțare în valoare de 1.000 euro. În etapa de Startup, care tocmai a început, obiectivele fiecărei afaceri sunt deschiderea firmei, definitivarea produselor și a serviciilor, precum şi începerea vânzărilor. Urmează ca, în luna mai, o parte dintre afaceri să primească o a doua finanțare din partea ING Bank. Valoarea totală a finanțărilor din a doua rundă este de 24.000 de euro.

Pentru a vedea cele 17 afaceri din incubator şi pentru mai multe detalii legate de programul nostru, intră aici.

Mulțumim partenerilor noştri de la ING Bank pentru încredere și pentru sprijinul oferit tinerilor antreprenori.

[quote]

„Pitch-ul în fața comisiei ING mi-a oferit contextul de a primi feedback constructiv legat de business-ul meu, util pentru pașii următori. Plus că întreaga pregătire pentru pitch a implicat traininguri care mi-au trecut abilitățile de public speaking la un nivel mai bun. M-am simțit norocos să fiu acolo.” (Tudor Iacob, NativeBox)

[/quote]

Leave a Reply