Am rugat o parte dintre „nerezonabilii” Universităţii Alternative să ne povestească, pe scurt, despre ei și despre experiența UA. Elena Branche este studentă alternativă din 2015 și în comunitatea de Antreprenoriat învață să pună Plai pe picioare.

Elena în 10 cuvinte…
O tânără care caută combinația perfectă de personal și profesional.

Ce te face nerezonabilă?
Faptul că pun la îndoială și caut noi perspective (care de cele mai multe ori sunt mindblowing).
Urmăresc mereu să mă provoc și să învăț lucruri noi.
Investesc maximul de energie și pasiune în tot ceea ce fac.
Privesc realitatea așa cum trebuie – realist – și accept că uneori trebuie să fac și lucruri care îmi plac mai puțin.

Ce făceai atunci când ai luat decizia de a te înscrie la Universitatea Alternativă (UA)?
Eram studentă în anul doi la Finanțe Bănci și deși aveam câteva materii care-mi plăceau și profesori faini, simțeam că nu-mi erau suficiente. Făceam voluntariat de doi în asociația studențească Aser. Acolo am învățat să fac lucrurile cu pasiune sau deloc și am prins o „sete” de a căuta altfel-ul – medii, experiențe, oameni.

Cum și de ce ai ales UA?
Am vrut mai mult decât o diplomă de economist și ore în care să ascult concluzii despre cercetări făcute pe vremea când nici nu mă născusem. UA părea să îmi poată oferi acel „mai mult”. Așa că am fost la o prezentare a universității unde am intrat în contact cu oamenii de acolo care mi-au transmis o energie foarte faină. Am văzut libertatea pe care o căutam. Iar ce m-a convins a fost faptul că mediul ăsta mă putea ajuta să-mi răspund la întrebarea „ce înseamnă să fii autonom în învățare?”.

Top 3 lucruri cu care te-a ajutat experiența de student alternativ?
Am învățat cum să fac dezvoltarea unui produs
Am înțeles că marketingul adevărat este cel în care înainte de toate îți cunoști tu identitatea pe care o comunici în și prin tot ceea ce faci.
Am descoperit că cele mai mișto prietenii le leg cu oameni cel puțin la fel de nebuni ca mine. Și că ne spunem alternativi :).

Ce specializare ai ales? De ce?
Am ales comunitatea de Antreprenoriat pentru că vreau să aflu dacă un produs propus de mine ar putea schimba lumea din jur în mai bine. Am început să-mi descopăr răspunsurile prin feedback-urile primite la cursul de Product Development și la cel de Business Development.

Ce ţi-ai propus să faci în următorul an?
Să am răbdare cu mine și să mă dezvolt ca om și antreprenor.
Să cresc Plai, ideea de afaceri la care lucrez, care propune joaca și poveștile autentice românești ca metodă de a stimula imaginația copilului și de a dezvolta o relație mai apropiată cu părinții, și-n același timp îi reconectează la valorile naționale românești. Practic este un produs format dintr-o carte și o păpușă ce reprezintă personajul din poveste.
Să răspândesc mesajul Plai despre valori naționale, egalitate, joacă și învățare.

Care este visul tău nerezonabil?
Căutând răspuns la întrebarea „cine sunt eu?”, mi-am dat seama că sunt mai degrabă human being decât human doing. Și toți ar trebui să fim așa. Să ne cunoaștem valorile și să le trăim în viața de zi cu zi. De aceea am creat Plai, pentru a ne reconecta la valori, în special la valorile naționale. Ăsta este visul meu.

Ce ai recomanda acum unui student sau proaspăt absolvent din România?
Trăiește autentic. Nu alege un drum, alege să îți construiești unul. Ai încredere că atunci când îți dorești ceva cu adevărat vei găsi mereu cel puțin o cale de a ajunge la el. Ascultă-i pe cei din jur, dar nu ca să dai neapărat o replică și să arăți că știi, ci ca să-i înțelegi.

 

Până pe 12 iunie poți aplica pentru a deveni parte din următoarea generație de nerezonabili de la Universitatea Alternativă. Rămâi la curent cu evenimentele noastre aici sau află mai multe despre procesul de selecție aici.

Leave a Reply