geo4 decembrie 2008

Azi am fost la prima întâlnire oficială a comunităţii de practici HRemotion (cea despre care vorbeam saptămâna trecută cu fetele din Advice). Sala era plină de voluntari din diferite organizaţii studenţeşti bucureştene. Mi-a plăcut mult atmosfera construită de echipa CROS. Vlad şi Traian ne-au explicat cum funcţionează o comunitate de practici şi au creat un cadru de sharing foarte fain.  Deşi nu am avut curajul să deschid gura toată seara (normal!), mă simţeam ca între prieteni. Am un feeling că din aceste întâlniri voi afla foarte multe lucruri folositoare de HR pe care am să le aplic apoi la mine în organizaţie. Note to self: speak your mind!

1 iunie 2009

Ce repede a trecut timpul! Nu-mi vine să cred că într-o lună se încheie primul an de facultate. Mâine mă văd cu gaşca HRemotion să discutăm despre planurile noastre HRiste pentru anul universitar ce urmează. M-a pus pe gânduri tema asta de discuţie, mai ales pentru că în Advice, în curând, va începe perioada alegerilor pentru echipa de conducere.  Din toate întâlnirile noastre am învăţat multe (a lot!) despre motivarea şi evaluarea membrilor, despre cum să construieşti o planificare de traininguri bazată pe nevoile lor de învăţare, despre recrutare şi integrare & Co. Şi cred că în postura de vicepreşedinte de HR aş putea să le pun pe toate în aplicare, să ajut organizaţia să crească. Hmmm… pregatită sunt… dar îmi cam lipseşte curajul. Note to self: take chances!

15 mai 2010

Today is the day! Azi îmi prezint candidatura pentru funcţia de preşedinte Advice. Am nişte emoţii de îmi tremură toate încheieturile. Da, ştiu că mulţi oameni m-au felicitat pentru treaba bună pe care am făcut-o anul trecut ca vicepreşedinte şi că m-am pregătit 3 luni pentru ziua asta… off, noroc de programul de mentorat din CROS, că fără un mentor ca Tibi nu ştiu ce m-aş fi făcut. M-a ajutat foarte mult la construirea candidaturii, să-mi stabilesc obiectivele plecând de la nevoile membrilor şi mai ales cum să mă poziţionez ca “voluntar cu pasiune”. Sunt sigură că o să-i dau pe spate cu filmuleţul meu (can’t wait!).  Note to self: put passion in everything you do!

9 aprilie 2011

Procesul de consiliere în autonomie în învăţare m-a provocat de multe ori în ultima perioadă. Autonomica mea, Raluca, îşi pune uneori întrebări despre învăţarea ei care, pentru mine, din afară, par foarte uşor de răspuns. Însă este procesul ei, eu sunt doar un ajutor, iar soluţiile trebuie să vină de la ea. Fiindu-i alături pe acest drum, mi-am răspuns şi eu la multe întrebări despre cum pot să-mi antrenez propriul “muschi al învăţării”. De când cu primul job în publicitate, care s-a nimerit în acelaşi timp cu licenţa şi mandatul de preşedinte (pfff!), timpul meu este calculat la secundă. Faptul că am învăţat cum să învăţ eficient… it’s a life-saver! Note to self: never stop learning!

30 ianuarie 2012

Doar ce s-a încheiat o altă sedinţă de coaching cu Anca. Am vorbit despre interviul pe care o să-l am în câteva zile pentru jobul din agenţia nouă şi despre barierele pe care mi le pun singură în obţinerea lui (that’s sad!). Mi-am dat seama că sunt mai mult decât pregătită pentru el, că mă pot baza pe toate cunoştinţele acumulate la întalnirile şi trainingurile New Media School, că sunt o mulţime de oameni resursă în CROS ce mă pot ajuta cu sfaturi, recomandări de cărţi şi articole. Note to self: be confident!

21 martie 2013

Anul trecut, odată cu lansarea mai oficială a Universităţii Alternative, experienţele de învăţare au devenit mai numeroase şi mai variate. Preferatele mele sunt serile cu invitatul săptămânii, în care avem ocazia să cunoaştem oameni din toate domeniile şi să învăţăm din experienţa lor de viaţă: de la Oana Pellea care ne-a spus că “fiecare zi are o poveste” (aşa e!) până la Cristi Lupşa care susţine că “fiecare om are o poveste de spus, dar nu fiecare om ştie să o spună”. De la toţi aceşti oameni frumoşi am învăţat şi descoperit că povestea mea este despre creativitate, pasiune, perseverenţă. Note to self: reinvent yourself every day!

1 februarie 2014

Am început anul cu o super provocare. Am ţinut azi un discurs despre obiceuri optimiste studenţilor şi “profesorilor” de la Universitatea Alternativă (bravo!). Am simţit că le-am oferit o bucăţică din sufletul meu, dar cred că a fost un schimb corect pentru toate îmbrăţişările şi cuvintele de mulţumire pe care le-am primit la final. A fost un moment “aha!” incredibil care, pe fondul celor 5 relaţii de consiliere în autonomie în învăţare îndrumate până acum, m-a făcut să realizez că sunt foarte fericită atunci când îi ajut pe ceilalţi. Note to self: be happy!

 

Leave a Reply