Ne place când învățarea non-formală se îmbină ingenios cu tehnologia, iar dacă mai adaugi și puțină distracție în ecuație, atunci este perfect. Cei de la inventează.ro au decis să ducă fotbalul la următorul nivel prin Campionatul de “Fotbal Robotic”, adresat elevilor și studenților pasionați de robotică și programare.

11Entuziaștii sunt așteptați pe 19 martie 2014, în cadrul Universității Politehnica din București, pentru a-și face încălzirea în cadrul celor 12 workshop-uri și 6 sesiuni de coaching programate. Acestea vor preceda competiția propriu-zisă, iar pe parcursul lor vor învăța cu ce se mănâncă fotbalul robotic: cum să programezi roboplayerii și ce presupune o strategie de joc…robotic, câștigătoare.

În cadrul competiției este importantă ideea de fair-play și pentru asta au drept carte de capătâi regulamentul FIRA ce vizează competițiile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie. Cei 10 roboței clasa MiroSot sunt Arduino based și vă vor oferi un adevărat regal de fotbal robotic pe parcursul celor două reprize de joc a câte 5 minute fiecare.

Și veștile bune nu se opresc aici. Dacă vă faceți griji pentru condiția fizică, aflați că aceasta nu este esențială, dar mintea trebuie să meargă brici, pentru că mingea și roboții îi deplasăm în teren prin wireless și pe baza algortimului de joc codat cu măiestrie în C++.

6Roboții nu au freza lui Beckham, dar sunt echipați de joc, reacționează prompt la comenzi și nu obosesc niciodată pentru că au motoare și surse proprii de alimentare. Mai mult, prin intermediul unei camere video speciale, plasată deasupra terenului pentru a transmite live fiecare mișcare a roboților, jucătorii sunt numai ochi și urechi la indicațiile tehnicienilor de la laptop.

Pe teren nu o să auziți niciodată strigându-se “henț”, dar puteți să vă pregătiți pentru lovituri de pedeapsă, time-out și gol pentru că da, așa cum se întâmplă și în Liga Campionilor, câștigă echipa care dă cele mai multe goluri. Doar că echipa de antrenori învingătoare nu se alege cu o cupă, ci cu premii pe măsura unor tech savvy, oferite de partenerii evenimentelui din  industria IT&C.

 Pentru mai multe detalii puteți să o contactați pe Mădălina Iorga, PR Manager, 0729 097 088,  madalina.iorga@inventeaza.ro sau intrînd pe www.fotbalrobotic.ro.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Campionatul de fotbal robotic este un proiect inițiat de inventeaza.ro – organizație non-guvernamentală, fondată în 2011, care sprijină initiațivele inovatoare în domeniul tehnologic cu accent pe robotică, programare și automatizări, fiind de altfel și primul hackerspace din România.

    Co-organizatori: eeStec si Universitatea Politehnica București
    Sponsori VIP: UPC, ASUS
    Sponsori GOLD LUXOFT, Bitdefender
    Sponsori SILVER MISYS, OKAPI, ioteo
    Partener instituțional: UNESCO
    Parteneri media: eJOBS, Regie Live, CROS, Centrul pentru Studii Complexe, Akcees, Forum IT, Softbinator Algorithms, BOS Romania, Volunteers Fest, Resboiu, Scoala de Valori, Calendar evenimente, VIDEOLINK, PC World, Studentie.ro, Newsman, Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica, Blogunteer, THE HACK, Inspire Business, InvataSa, Romania Pozitiva, VOIEVOZII, Suntem Romania, Lume Buna, Electronica Azi, StartEvo, VIP Romania, AIESEC Global IT & Engineering, ROSEdu, Gemma Total Advertising, Stiinta Azi, Timisoara Startup Hub

 

 

 

Leave a Reply