HacKidemia este un proiect care a inceput la sfarsitul programului Singularity University 2012 care s-a desfasurat timp de trei luni in parcul de cercetare Nasa Ames in Mountain View California.


In calitatea de consultant pe proiecte de Educatie am format o echipa impreuna cu alti trei

studenti din USA, Bulgaria si Mexic si ne-am hotarat sa creem un laborator de inventie mobil pentru copii. Modelul nostru isi trage inspiratia din celebrul proiect Fablab de la MIT dar ne-am hotarat sa aducem acest laborator si noi tehnologii acolo unde sunt necesare, la indemana copiilor care vor sa se joace si sa experimenteze si nu au acces la un microscop sau la o imprimanta 3d.

De asemenea e important sa lucram impreuna cu liceenii, studentii, parintii si profesorii care isi doresc sa anime ateliere de explorare cu copiii. Temele acestor ateliere pot fi extrem de diverse: copiii se pot juca cu un microscop improvizat pentru a studia furnicile din gradina, pot crea propriul lor robot lego, pot invata mai mult despre electronica, isi pot crea propriul lor radio, si pot transforma o cutie de suc sau o sticla de platic intr-unsupererou.

Aici puteti vedea cat de mult ne-am distrat si jucat la ultimul HacKidemia organizat laParis unde am avut 15 participant (copii cu varsta 11-14 ani) si 8 workshopuri.

Urmatorul HacKidemia va fi organizat la Bucuresti pe 29 Septembrie la ora 14.00, in magica Learning house. O sa organizam o serie de ateliere despre reciclare, robotica, stiinta si arta. Tema centrala va fi aceea a super-eroilor si copii vor invata sa creeze materiale magice si roboti cu super puteri utilizand ce gasesc prin casa si nu numai.

Daca vrei sa participi alaturi de copilul tau sau impreuna cu verisorul sau sora mai mica te rugam sa te inscrii prin mail la druga.stefania[a]gmail.com.

Vino sa te joci cu noi la HacKidemia !

Eveniment facebook aici 🙂

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply