Pe data de 18 octombrie prietenii noștri de la ITOL organizează un eveniment minunat care îl aduce în prim plan pe Prof. David Clutterbuck.
Prof. David Clutterbuck: Cred că acest lucru depinde de stilul de mentoring. În țările din Europa de Nord — Peninsula Scandinavă, Olanda, UK și Irlanda, în special — mentoring-ul tinde să urmeze modelul european, cel care ajută dezvoltarea gândirii. În China, de exemplu, cultura așteaptă modelul bazat pe sponsorizare. În toate țările găsim un amestec între cele două stiluri, iar proporțiile variază.Roxana Mocanu: Din perspectiva ta de practician și consultant, care sunt caracteristicile unei organizații cu o cultură orientată către coaching și mentoring?Prof. David Clutterbuck: Atunci când organizațiile iau coaching-ul și mentoring-ul în serios, investesc în dezvoltarea unui “dialog al învățării”. Atunci când organizațiile au într-adevăr o cultură orientată către coaching sau mentoring:
- Oamenii pot să aibă conversații deschise, oneste despre munca lor și despre cariera lor
- Oamenii se simt capabili să pună sub semnul întrebării comportamentul sau modul de a gândi ale colegilor lor, fără teama de repercusiuni
- Oamenii sunt dornici de noi provocări și sunt în măsură să îți stabilească singuri obiective personale și de profesie
- Greșelile sunt văzute și valorizate ca oportunități de învățare
- Diversitatea devine o resursă
- Oamenii alocă timp pentru a reflecta la ceea ce fac sau au făcut, în loc să facă tot timpul
Prof. David Clutterbuck: EMCC – European Mentoring and Coaching Council (Consiliul European pentru Mentorat și Coaching) a fost înființat acum 10 ani, pornind de la European Mentoring Centre (Centrul European pentru Mentorat), înființat acum 20 de ani. EMCC este principala organizație care reprezintă coaching-ul și mentoring-ul în Europa. Are peste 6000 de membri în 27 de țări și organizează anual o conferință pentru practicieni și o conferință pentru cercetare în aceste domenii.
Prof. David Clutterbuck: Cercetările mele din acest moment au în vedere o plajă largă de subiecte relevante pentru coaching și mentoring – necesitatea supervizării, rolul obiectivelor și setării de obiective, dezvoltarea coachilor și mentorilor ca profesioniști și folosirea mentoring-ului pentru a sprijini diversitatea.
“Harnessing the Power of Mentoring” este un Master Class organizat de ITOL, dedicat liderilor de business, managerilor, practicienilor seniori de la care se așteaptă un transfer de expertiză și de cultură organizațională către generația tânără, liderilor funcțiunii Human Resources, vorbitori de limba engleză. Evenimentul va avea loc pe 18 Octombrie 2012 la Hotel Novotel, în București.
Pentru a vă rezerva întâlnirea cu prof. Clutterbuck, autoritate de renume mondial în domeniul mentoring-ului, puteți completa formularul disponibil aici (click pe link).