Suntem adesea întrebaţi ce înseamnă să fii student al Universităţii Alternative. Unii vor să ştie cine ne sunt profesorii, alţii vor să ştie cine le sunt colegii şi cum funcţionează comunităţile, iar unii vor să se alăture cauzei. Dacă despre toate astea poţi citi pe site sau poţi vedea pe facebook, ceea ce nu putem transmite este atmosfera generată de toată energia din Learning House. Din acest motiv organizăm “Open House”, o serie de ateliere gratuite, dedicate tinerilor între 19 şi 25 de ani, membri activi în ONG-uri din Bucureşti. Primele ateliere vor avea loc pe 5 martie, în intervalul 18:00-21:00, în Learning House.

Dacă te gândeşti să aplici, acum ai ocazia de a experimenta ce înseamnă să fii student la Universitatea Alternativă.

Înscrie-te la un atelier completând acest formular până pe 4 martie, ora 18:00.

Fiind vorba de locuri limitate participarea se va face pe bază de selecție, iar lista finală cu participanți va fi anunțată marți seara.

Temele sunt următoarele:

1. BRANDING – Andrei Cojanmembru în echipa Universității Alternative – 15 locuri 

Brandingul este un concept care încă îşi defineşte graniţele. Deşi tendinta este una de “unificare şi coerență” a întregii activități a unei organizaţii, preluarea şi adoptarea conceptului de branding în organizaţii se opreşte la diverse grade de înţelegere pe care le au oamenii care implementează proiectele. În condiţiile astea, este şi mai dificil pentru un ONG/ONGS – organizaţie atipică faţă de corporaţiile cu obiective financiare- să adopte şi să implementeze coerent un proces de branding (care poate dura ani). Ce înseamnă un brand? Cum se crează un brand? De ce faci un brand sau ce rezultate aduce el? Sunt întrebări la care îți veți răspunde miercuri într-o discuţie liberă de 2 ore.

2. CUM SĂ FII MAI CREATIV – Horațiu Țicăumembru în echipa Universității Alternative – 20 locuri 

În cadrul training-ului vei afla despre o metodologie care te va ajuta să construiești idei creative pentru campanii şi proiecte interne/externe, dar și tool-uri care te vor face mai creativ.

3. CONSTRUIREA PROGRAMULUI DE MENTORAT ÎN ONGs – Bianca Panțuru – HR Coordinator at Tremend Software Consulting  –15 locuri

Mentoratul este forma de învăţare ce priveşte dincolo de dobândirea de noţiuni teoretice – este despre moduri de gândire, perspective de a privi lucrurile şi de a lua din bunele practici ale mentorului. La training vei afla care sunt pașii pentru a construi un program de mentorat potrivit pentru organizația ta.

4. PROJECT MANAGEMENT de la A la Z – Cristina Cristea, membru în echipa Universității Alternative – 20 locuri

Într-un ONGs una din cele mai mari provocări e să fii project manager și să coordonezi unul din evenimentele organizației. Lucrezi cu tipologii diferite de oameni, trebuie să fii atent la detalii, deadline-uri, să faci planificări și deseori să gestionezi foarte bine stresul. La training o să înțelegi foarte clar ce conține fișa postului unui project manager.

5. SĂ VORBIM PE BUNE – Vlad Atanasiu, membru în echipa Universității Alternative – 20 locuri

Ca și voluntari într-o organizație studențească/ de tineret sunteți puși des în situația de a vorbi în public: în cadrul evenimentelor organizației, la ședințe etc. Vorbitul în public pentru unii e o pedeapsă, pentru alții este o artă, însă orice ai crede e vorba de exercițiu, trucuri și niște skill-uri de bază pe care le vei învăța și experimenta miercuri.

 

 

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply