Din Piaţa Romană se grăbeşte să ajungă în Learning House. E la o aruncătură de băţ, dar nu vrea să întârzie. Trece de porţile mari, verzi şi intră timid pe uşă. O caută pe Ana, că doar cu ea a vorbit la telefon şi Ana îl îndrumă către membrul CROS cu care va sta la poveşti. Este condus în camera mică de la parter, se aşază pe fotoliul confortabil şi se prinde repede că nu va fi un interviu ca la carte. Şi Schimbă-Lume începe să povestească.

E clar că vrea să ajute. Fie că e vorba despre dezvoltarea oamenilor de lângă el, fie că este vorba despre îmbunătăţirea lucrurilor la locul de muncă sau despre creşterea organizaţiilor în care face voluntariat, schimbarea în bine a “ceva” din jurul lui este printre planuri. A adus deja metode inovative de învăţare la job; sau caută să facă asta. Are deja un business care funcţionează şi prin care schimbă lumea; sau vrea să îşi construiască propria afacere în viitorul apropiat. Îşi doreşte să investească în dezvoltarea lui; sau a făcut deja asta şi vrea şi mai mult.

Şi-a dat seama că doar stabilindu-şi propriile obiective de învăţare şi dezvoltându-se mereu poate ajunge acolo unde îşi doreşte. E tânăr profesionist sau voluntar şi nu îi este teamă de provocări, ba chiar le caută. Are o doză considerabilă de curiozitate, manifestată într-o mulţime de moduri: ba “ce se întâmplă în celălalt departament?”, ba “ce-o fi cu universitatea asta alternativă?”, ba “pot face şi altfel lucrurile?”.

A văzut cunoscuţi care s-au “schimbat în bine” de când cu Universitatea Alternativă şi vrea şi el. Caută oameni de la care să înveţe şi se gândeşte deja cum îi va putea învăţa şi el pe ceilalţi. Îşi doreşte o comunitate de oameni “mişto”, de care să simtă că aparţine. Nu degeaba manifestul lui Schimbă-Lume spune “Voi găsi şi pe alții ca mine şi voi învăţa să creez împreună cu ei lumea în care să ne placă la nebunie să trăim. ” Ştie că împreună cu ceilalţi poate face lucrurile să se întâmple. Are o dorinţă de a creşte şi de a face o diferenţă, cât de mică sau mare va putea.

Discuţia este pe final. Nu a fost complicat, că doar ce putea să nu fie frumos când stai la poveşti? Schimbă-Lume se ridică şi îşi ia la revedere, cu zâmbetul pe buze, întorcându-se în lumea în care pentru el nu există “Asta este”.

[portfolio post_type=”page” page_id=”4911″ content_width=”330″ columns=”1″ link=”lightbox” title=”no” excerpt=”no”  paging=”true”]
“Schimbă-Lume” sunt cei cu care ne-am întâlnit la discuţiile individuale din ultimele două săptămâni, iar toate detaliile sunt inspirate din conversaţiile cu ei. Căutăm cât mai multe poveşti cu personaje Schimbă-Lume, aşa că te aşteptăm şi pe tine să te grăbeşti din Romană spre Learning House.
Aplică până pe 24 martie, dar nu înainte de a te convinge – vino mai întâi să ne cunoști. Vino vineri la prezentarea Universității Alternative!

Leave a Reply