Am rugat o parte dintre „nerezonabilii” Universităţii Alternative să ne povestească, pe scurt, despre ei și despre experiența UA. Din 2013 de când este student alternativ, Mihai Cepoi a cochetat cu Syncer School și Incubatorul de Afaceri al UA.

Mihai în 10 cuvinte…
(ce nu-mi plac astea cu „descrie-te”…) Mihai este un tânăr-ish absolvent al Universității Alternative, relativ pregătit pentru următoare sa etapă în viață.

Ce te face nerezonabil?
Grea întrebare…Cred ca sunt destul de rezonabil. Poate mă face nerezonabil faptul că nu mă mulțumesc cu ok” în nimic din ceea ce fac și că niciodată nu mi se pare suficient nivelul la care fac ceva; motiv pentur care caut mereu următorul pas spre mai mișto.

Ce făceai atunci când ai luat decizia de a te înscrie la Universitatea Alternativă (UA)?
Terminam un mandat în organizația studențească BEST International și începeam un an ca Project Manager pe un eveniment mare și fain​ (​tot în BEST​). Terminam anul 3 de facultate și mă gândeam cum să fac să nu-l repet. Predam informatica part-time unor copilași de la o școală privată din București.

Cum și de ce ai ales UA?
M-a convins sora mea (care este în echipa UA) că este un loc în care mi-ar plăcea să-mi continui educația alternativă începută cumva în BEST.

Top 3 lucruri cu care te-a ajutat experiența de student alternativ?
Toate se leagă cumva de comunitate. Poveștile studenților despre schimbări prin care au trecut, atât în plan personal, cât și profesional m-au inspirat să îmi găsesc motivația de a-mi transforma visele în realitate.  În același timp m-au ajutat să devin mai atent la ce, cum și de ce fac ceea ce fac – să fac mai multe lucruri, mai mișto, mai cu impact, mai importante pentru mine. Iar experiențele de învățare cu și de la studenți și profesioniști deopotrivă, mi-au fost de ​folos pe partea de antreprenoriat.

Ce specializare ai ales? De ce?
Am intrat în UA chiar după Leaders School și eram foarte interesat de subiectul leadership. De aceea am ​ales Syncer School unde investeam mult timp ​în ​a învăța mai multe despre project management. Apoi am devenit interesat de antreprenoriat și am intrat în Incubatorul de Afaceri al UA, de unde mi-am luat experiențele relevante.

Ce ţi-ai propus să faci în următorul an?
O tonă de lucruri. Dar în principal vreau să mă focusez pe a deschide un business ce-și propune să îmbunătățească productivitatea în organizații prin proiecte de gamification pe structuri și procese ineficiente de resurse umane. În același timp vreau să cresc profesional în zona de antreprenoriat​/vânzări.

Care este visul tău nerezonabil?
Nu am așa ceva… Cred că „if you focus too far in front of you, you won’t see the shiny thing out of the corner of your eye” (Tim Minchin). Așa că, momentan, am o atitudine foarte oportunistă vis-a-vis de ce se va întâmpla cu viața mea :)).

Ce ai recomanda acum unui student sau proaspăt absolvent din România?
Să nu creadă pe nimeni pe cuvânt. Câți oameni o să întâlnească tot atâtea păreri o să primească. Să le încerce pe toate dar să le valideze sau să le invalideze singur pe fiecare în parte.

Până pe 12 iunie poți aplica pentru a deveni parte din următoarea generație de nerezonabili de la Universitatea Alternativă. Rămâi la curent cu evenimentele noastre aici sau află mai multe despre procesul de selecție aici.

Leave a Reply