Ce au în comun CROS, educația pentru drepturile omului și mediul online? Valoric sunt asemănătoare. Ne-am gândit că New Media School – comunitatea tinerilor pasionați de comunicare în medii alternative ar putea să-și folosească know-how-ul într-un program de învățare dedicat combaterii discursului instigator la ură în mediul online. Gratuit, cu sprijinul financiar al Consiliului Europei prin Fundaţia Europeană de Tineret.

Asadar,

Dacă eşti

  • Lucrător de tineret,
  • Formator, trainer sau facilitator de procese de invatare
  • Lider de organizație de tineret şi/sau care lucreaza cu drepturilor omului
  • Activist în probleme de drepturile omului

Şi dacă

Eşti interesat de a iţi dezvolta abilităţile privind lucrul cu drepturile omului şi comunicarea în mediile online (ca mediu de informare şi campanie pentru drepturile omului). Şi dacă în 2013 crezi că tu sau organizaţia ta aţi putea fi implicaţi în campania europeana Young People Combating Hate Speech Online.

Te invităm

Să punem bazele unei rețele de organizații care să sprijine implementarea în România a campaniei europene de combatere a limbajului instigator la ură (hate speech) în mediul online.

Pentru a

Consolida capacitatea a cel puțin 20 de lideri de tineret pentru a combate limbajul instigator la ură prin intermediul campaniilor de comunicare online.

Urmărim să:

  • Dezvoltăm competențele de comunicare în medii digitale ale participanţilor (realizare de campanii online, clipuri video, afișe, site-uri web etc.);
  • Construim o comunitate de lideri preocupați de problema combaterii limbajului instigator la ură în mediul online;
  • Membrii comunității formate să elaboreze cel puțin 3 proiecte sau instrumente online pe tematica proiectului;

Înscrie-te

Completând formularul de înscrierere aici:  https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGhfT3QyMmNvYVJZN0wzbFVheFBxanc6MQ#gid=0

Vom selecta în special în funcţie de interesul activ de a lucra cu tema Hate Speech şi de a dezvolta competenţe de mediu online în relaţie cu acest tip de activitate.

Te vom contacta în scurt timp după ce te înscrii pentru a iţi confirma participarea la primul curs din programul de training – pe 7 decembrie 2012.

Mai multe detalii privind programul activitatilor gasiti aici

Join the discussion One Comment

Leave a Reply