Suntem adesea întrebaţi ce înseamnă să fii student al Universităţii Alternative. Unii vor să ştie cine ne sunt profesorii, alţii vor să ştie cine le sunt colegii şi cum funcţionează comunităţile, iar unii vor să se alăture cauzei. Dacă despre toate astea poţi citi pe site sau poţi vedea pe facebook, ceea ce nu putem transmite este atmosfera generată de toată energia din Learning House.

Din acest motiv organizăm “Open House”, o serie de ateliere gratuite, dedicate tinerilor între 19 şi 25 de ani, membri activi în ONGs-uri/ ONG-uri de tineret din Bucureşti. Despre primele ateliere poți citi aici, următoarele vor avea loc pe 12 martie, în intervalul 18:00-21:00, în Learning House.

Înscrie-te la un atelier completând acest formular până pe 11 martie.

Fiind vorba de locuri limitate participarea se va face pe bază de selecție. Astfel, marți seara vei primi un mail în inbox care-ți va spune dacă te regăsești printre participanți.

Temele sunt următoarele:

1. STRATEGIA DE COMUNICARE – online & offline – Mircea Grecescustudent în Universitatea Alternativă – 15 locuri 

Mircea este pasionat de comunicare, social media și ține un curs pe strategii online în cadrul Universității noastre. Astfel, la atelier vei învăța:

  • cum să gândești o strategie de comunicare
  • ce obiective îţi pui si cum le alegi
  • ce tactici foloseşti pentru fiecare obiectiv
  • cum ajungi la concept, ce faci cu el, cum îl declini peste tot
  • ce faci când începe campania și cum faci fine tuning pe o campanie ongoing
  • cum evaluezi

2. BUSINESS MODEL YOU  – Georgiana FloroiuAccount Executive la Mercury 360 și studentă a Universității Alternative – 15 locuri 

Cum ar fi dacă te-ai uita la tine ca la o afacere? Ce ai tu de oferit diferit de competiție? Cine este publicul tău țintă? Pe ce canale comunici cu ei? Care este valoarea competențelor tale? Ce parteneri ai și cum te ajută ei să evoluezi?

În cadrul atelierului ne vom juca prin diferite exerciții practice cu ajutorul cărora vom găsi un răspuns la întrebarile de mai sus.

3. CULTURA ORGANIZAȚIONALĂ – Ediție de buzunar – Cătălina Bericov, studentă a Universității Alternative  –15 locuri

Q:Ce te-a făcut să alegi această organizație și nu alta? Rsp: Pentru oameni, atmosferă și proiecte mișto.”
Acesta e răspunsul tipic pe care majoritatea îl dăm la interviul final, când ne dorim să facem parte dintr-un ONG/ONGS. Și eu am zis la fel. Și până de curând, nu știam că defapt motivul a fost cultura organizațională. Dacă ești încă în stadiul în care te intrigă această sintagmă pompoasă, hai să-i descâlcim ițele și să vedem ce se ascunde în spatele ei. La atelier vom răspunde împreună la întrebări precum: Ce este cultura organizațională? Care este rolul ei? Cum dezvolți o cultură sănătoasă în organizația ta?

 4. LEADERSHIP SUB LUPĂ – Silvia Floareastudentă a Universității Alternative   – 15 locuri

Hai să închidem cărțile și să punem la îndoială ceea ce știm despre leadership. Îți propun să vii cu experiențele în buzunarul de la piept și să discutăm pe baza celor mai importante lecții despre inspirație, motivație și inițiativă. Ingredientele atelierului: puțină teorie, multă reflecție și studii de caz “pe viu”!

5. CUM SUSȚII ÎNVĂȚAREA ȘI DEZVOLTAREA MEMBRILOR TĂI – Raluca Grigore consultant Caravana HRemotion și studentă a Universității Alternative – 15 locuri

Recrutăm și selectăm cei mai tari oameni, îi ajutăm să se integreze în asociație, mergem împreună în teambuilding, începem să lucrăm la proiecte… și acum ce? Ce ar fi să le fii alături în realizarea planurilor lor de învățare și dezvoltare care de altfel ar trebui create special pentru ei! Plecând de la teorie și lucrând pe exemple practice, vom găsi împreună idei de dezvoltare a membrilor organizației tale.

 Dacă te gândeşti să aplici, acum ai ocazia de a experimenta ce înseamnă să fii student la Universitatea Alternativă.

 

Join the discussion One Comment

Leave a Reply