Am rugat o parte dintre studenţii Universităţii Alternative să ne povestească, pe scurt, cum i-a schimbat experienţa de aici. În seria de interviuri cu ei, vei putea descoperi ce făceau înainte de UA, ce au experimentat aici, ce vor să facă acum în viaţă şi ce le-ar recomanda şi altor tineri. Al doilea din serie este Ovidiu Condurache, student UA din 2012.
1. Ce făceai atunci când ai luat decizia de a te inscrie la Universitatea Alternativă (UA)?
Făceam voluntariat într-o organizație studențească (în acea perioadă mi-a fost încredințată coordonarea unui proiect) şi eram student la o facultate cu nume lung de la ASE.
2. Cum te-a influenţat sistemul de învăţământ de la noi?
Pozitiv: am avut parte de câteva modele adevărate de oameni pasionați de educație, care m-au învățat pe bune. M-a ajutat să-mi dezvolt abilitățile logice și numerice, am cunoscut oameni noi prin participarea la diferite concursuri.
Negativ: competitivitate nesănătoasă prin note, comparare constantă cu ceilalți, mi-a inhibat posibilitatea de a exprima ce simt cu adevărat, mi-a slăbit încrederea în mine.
3. Cum te-a schimbat UA? Ce ai aflat despre tine în acest timp?
Am descoperit că pot să am libertatea de a decide cum să învăț, am descoperit că este bine să nu fii perfect, că este bine să nu le știi pe toate, că este bine să-ți dai voie să greșești, cât timp reflectezi la ceea ce faci. UA mă ajută pentru că-mi construiesc ochelarii potriviți prin care să văd lumea din jurul meu.
4. Ce specializare ai ales? De ce?
Am intrat în UA cu gândul de a învăța HR pentru că în acel moment consideram că este ceea ce vreau să fac pe viitor. Ulterior am fragmentat acest domeniu și mi-am propus să învăț puțin din Recrutare şi Selecție, Learning & Development, Managementul Performanței, Compensation & Benefits, Rolul strategic al HR-ului și pe lângă acestea s-au adăugat și părţile de Community Building și Art of Hosting din al doilea an.
5. Ce ţi-ai propus să faci mai departe?
Vreau să ajung să mă dezvolt profesionist de resurse umane; ținta ar fi să ajung HR generalist într-o companie mare.
6. Ce ai recomanda acum unui student sau proaspăt absolvent?
Eu cunosc două tipuri de studenți: cei autonomi în învățare și cei care s-au mulțumit cu ce au primit. Pentru cei din prima categorie recomandarea ar fi de a se asigura că au mereu în jurul lor persoane de la care să învețe.
Celor din a doua categorie le recomand să se dea un pas în spate și să-și seteze cele mai îndrăznețe obiective. Şi să înceapă să facă acele lucruri în care cred cu adevărat.