Skeptic Dog PUZZLED
Sunt un câine, mda, destul de evident, nu? M-am născut într-o iarnă, acum vreo 3 ani, dintr-o mare iubire între un post-it colțuros și un marker negricios. Eu nu sunt nici negru, nici în colțuri, deci mă consider orfan. Sunt independent. Am o personalitate puternică. Sunt interesant. Am o inteligență peste medie, pentru că.. trebuie să recunosc, desenele animate nu sunt cele mai inteligente ființe, deci nu am concurență prea mare. Poate tocmai de-asta sunt sceptic. Nu am încredere în prea multe, nici măcar că voi existați. Asta mă face să mă întreb: ok, lucrurile stau așa acum, dar cum ar fi altfel? Cum ar fi dacă voi ați deveni desene animate, iar eu un om… ăă, câine real? În orice caz, acum sunt un câine sceptic și trăiesc în filmul meu…

Cam aşa ar începe Skeptic Dog acest articol. El este „masca” noastră, după care ne ascundem de ochii lumii. El este studioul de filme animate 2D pe care vrem să îl construim. El este felul în care vedem noi lumea și tot el este misiunea noastră. Ești puțin sceptic? That’s the spirit! Hai să ne cunoști!

Cine suntem noi, mai precis?

Până acum, 2 oameni:

  • aNDRA a studiat regie de film, scrie povești, inventează personaje, editează sunete și imagini. Ea e cu teoria.
  • Bogdan a studiat de capul lui, creează ilustrații, personaje, situații amuzante și apoi le animează, pas cu pas. El e cu practica.

aNDRA si Bogdan Skeptic Dog

Încet, încet, echipa lui Skeptic Dog o să crească mai mare.

Ce facem și pentru cine?

Filme, mai scurte sau mai lungi, spot-uri, ilustrații, povești-prin-imagini. Pentru firme, mai mici sau mai mari, freelanceri și, de ce nu, companii care s-au plictisit de agențiile mari.

Hm… filme de animație 2D, doar atât?

Da, pentru că asta știm să facem. Filme de animație 2D înseamnă: desene de mână, desene digitale prin tabletă grafică (tot de mână, de fapt), decupaje din hârtie sau din alte materiale; de aici, rezultă o serie de imagini (sau fotografii), care, montate una după alta, foarte rapid, produc mișcarea personajelor și elementelor. Voilà, magia desenelor animate! Aceeași tehnică ne ajută să facem un film, un GIF, un logo animat sau orice altă imagine mișcătoare.

Viziunea, misiunea și idealurile noastre

Pentru noi e important să păstrăm tehnicile tradiționale, să desenăm animațiile fotogramă cu fotogramă, folosind foarte puține efecte din programul de montaj. Așa ies filmele cu suflet, iar personajele au mișcări naturale și firești. Desigur, ne ajutăm de tehnologie și ne plac descoperirile noi. Experimentăm și păstrăm tradiția, pentru că lucrurile făcute „de mână” au ceva aparte.

UA și ING, cel mai bun „șut” în posterior

Universitatea Alternativă a fost ca un cuptor pentru noi. Chiar așa, la propriu, am intrat în Incubator B3, ne-am conturat ideea de afacere, ne-am dat seama că se poate și ne-am decis să muncim mai mult. Nu e ușor să câștigi bani din ce-ți place să faci, însă după ce începi, nu te mai poți opri. Lucrezi de drag, nu pentru bani. Sunt multe praguri pe care le-am trecut, mai conștient, mai inconștient; sunt multe obstacole care par, de la depărtare, îngrozitor de înfiorătoare, dar uite că ajungi lângă ele și îți dai seama că e doar un văl de fum. Treci mai departe și vezi din ce în ce mai bine cum arată drumul tău în viață.
Am avut resurse, oameni care ne-au inspirat, traininguri și încurajări, feedback constructiv: toate la fel de importante. Și, când ne așteptam mai puțin, a intrat ING Bank în schemă, cu un mentor și cu bani, ca de început de drum. Așa că, fără să ne mai codim prea mult, am pornit să construim studioul nostru de animație 2D, Skeptic Dog Animation.

Ce vrem de la tine?

Ai citit despre noi și sperăm că ți-am stârnit întrebări, idei, visuri. Suntem curioși să le aflăm! Deci… ce te face pe tine să fii sceptic? Cum vezi tu lumea?

Epilog

Sunt un câine și în lumea mea pot să schimb tot ce vreau. Este o lume fantastică, mă lasă să scot tot ce-i mai bun din ea. Mi se pare, totuși, prea ușor. Sigur e ceva la mijloc… Ce n-aș da să vin în lumea voastră și să mă apuc să schimb tot. Da, pentru mine, voi sunteți desenele animate. Ce-o fi așa de greu să-ți desenezi viața aia pe care o vrei și să începi s-o trăiești. Nu înțeleg. Până una-alta, vă invit pe la mine pe-acasă, să râdeți, fără griji, de mine.

Skeptic Dog Animation

Join the discussion One Comment

Leave a Reply