Într-o săptămână plină de evenimente precum Digital Marketing Forum și AdBreak despre promovarea online, New Media School s-a reunit la o discuție despre social media. Dornici să aflăm cele mai eficiente modalități de a menține o comunicare permanentă cu publicul nostru țintă am aflat în cadrul întâlnirii de sharing cum interacționeză fiecare asociație studențească în mediul online.

Știm că brandul nu este doar ceea ce spunem noi despre el, cum îl poziționăm strategic, ci este și ceea ce comunică, individual, membrii asociației, partenerii și competitorii direcți de pe piața în care se află. Deci am putea considera brandul o sumă a tuturor conversațiilor care se adună în jurul acestuia. Atunci într-un mediu atât de dinamic, cum este social media, este foarte important să putem controla toată această comunicare în care suntem actorul principal.

Plecând de la această idee am întrebat reprezentanții asociațiilor prezente cum își realizează ei strategia pentru mediul online. Am primit o mulțime de răspunsuri dar toate s-au terminat în: trebuie să mai lucrăm la acest aspect. Majoritatea asociațiilor se lovesc de aceeași problemă și anume, nu există o comunicare constantă de-a lungul anului, ci una concentrată doar în jurul evenimentelor, care sunt foarte mediatizate.

Deci, este necesară o planificare pe un an a direcției de comunicare a brandului, crearea unei identități unitare și continue în mediul online. Altă concluzie deprinsă din ultima întâlnire de sharing a fost că sunt necesari oameni dedicați în totalitate prezenței online a asociației care să urmărească discuțiile și să raspundă în timp real cu cele mai actuale informații. Această idee se bazează pe faptul că nu este suficient să înțelegi cine vorbește despre brandul tău ci și ceea ce se întâmplă în jurul lui, incluzând urmărirea foarte atentă a competiției. Înțelegem din această informație o idee și mai avansată. Este necesar să anticipăm subiectele ce se vor dezvolta în industria în care ne aflăm și să oferim azi publicului țintă mesaje relevante despre trendurile de mâine.

Un alt subiect foarte important este modul în care se realizează angajamentul față de persoanele care ne urmăresc. Asociațiile participante au propus invitarea publicului țintă la a trăi experiențe exclusive ale asociației, legate de organizarea internă precum și o interacțiune foarte mare cu aceștia. Este locul în care putem să creăm o relație strânsă cu targetul vizat, să-i arătăm că ne interesează părerile lui și că îl înțelegem. Cum putem face asta? Folosind limbajul lui, aflând cât mai multe despre stilul de viață și obiceiurile de consum. Pe termen lung toate acestea nu ne pot aduce decât beneficii.

Cum putem să ne îmbunătățim comunicarea în social media? Cum facem să reușim, practic, să generăm constant conținut care să ne țină publicul țintă aproape? Răspunsurile la aceste întrebări, dar și la multe altele, le vom afla în training-ul despre același subiect. El va fi susținut de Tudor Totolici, de la care deja am primit un feedback foarte valoros pe baza celor împărtășite. Așa că așteptăm cu nerăbdare evenimentul și până atunci va dam un mare LIKE pentru prezență și informațiile aduse.

Leave a Reply