“Share your knowledge. It is a way to achieve immortality” (Dalai Lama)

Pentru mine a împărtăşi este una din cele mai bune metode de a învăţa şi de a te cunoaşte pe tine însuţi. Mă descopăr cu ajutorul celorlalţi, gust din bucuria de a crea poveşti împreună, mă simt puternică şi fericită când avem curajul să vorbim despre visele noastre.

Şi dacă nu vă daţi seama cât de important este să împărtăşeşti cu ceilalţi, o să vă rog să faceţi următorul exerciţiu: imaginaţi-vă o lume în care fiecare luptă pentru el, în care învaţă singur, în care descoperă dar nu dă mai departe. O lume în care bunele practici sunt ţinute într-un seif, o lume care crede că a ajuta înseamnă a pierde. Cum v-aţi simţi într-o astfel de lume?

Prima zi de sharing din acest an, mi-a dat multă încredere mine, în voi, în noi. Cred că dincolo de o aparentă simplă întâlnire cu poveşti, există în spate mesajul unei răzvrătiri împotriva nepăsării. Ne-am întâlnit cu poftă de discuţii, cu minţile deschise pentru a construe pe baza experienţelor fiecăruia ceva mai bun, mai solid.

În cămăruţa Leadership-ului tema centrală a fost cum ne pregătim o strategie sănătoasă. Deşi nu mulţi la număr, exemplele au fost suficiente pentru a ne extrage informaţiile care ne interesau. Întrebările arzătoare nu au întârziat nici ele să apară, şi am pornit la drum cu teorii despre cum ne setăm KPIs. După o vreme ne-am dat seama că nu suntem cei mai buni specialişti în domeniu şi ne-am adaptat teoriile prin analogie la altele pe care le încercasem deja. Nu am renunţat însă la KPIs şi am promis că data viitoare venim mai pregătiţi.

Ce am învăţat în urma acestui sharing? Faptul că atunci când propui spre schimbare un lucru mai controversat este foarte important să ai clar în minte motivul pentru care propui asta. Fii pregătit cu o listă de avantaje şi argumente care să convingă. Fă-i pe ceilalţi să dezbată şi să găsească o soluţie pentru problema ridicată de tine. Implică-i şi fă-i responsabili.

Noi spunem că a împărtăşi este una dintre cele mai vechi meserii şi că pentru noi vine natural. Dacă este adevărat, atunci avem datoria de a le arăta şi celor care nu sunt obişnuiţi cu asta, cât este de frumos.

Leave a Reply