[quote author=”- Bogdan Theodor Olteanu”]Revistele nu pot fi înlocuite nici de cărți, nici de online. Nu există publicație care, în șase ore de citit, să te treacă prin atâtea subiecte, să-ți pună atâtea întrebări, să-ți deschidă așa mult orizonturile.[/quote]
În 2009, primul meu an de voluntariat studențesc, mi-a trecut pe la ureche un zvon despre o revistă-unicat care se promova pe twitter și pe care o găseai prin cafenele în câte zece exemplare. Fugitiv, era primul meu contact cu Decât o Revistă. Mai târziu, în primăvara lui 2010, când deja își propunea să devină o publicație cu viitor, am pus și eu mâna pe cel de-al doilea număr. Poveștile lui m-au fascinat din scoarță-n scoarță. Curând, am ajuns să aștept cu nerăbdare fiecare ediție.

Ce-mi place mie la DoR?

Are subiecte de actualitate, bine alese și documentate luni în șir. Susține oamenii și ideile frumoase, dar le privește prin ochiul sceptic al realității. Transformă ideile în povești și poveștile în idei. Editorii fac jurnalism narativ pe bune, cu atenție la detalii și la cuvinte. Dacă ceva nu le iese, nu-l publică. Dacă le iese prea bine, publică și două numere în loc de unul. Simplu și subtil, vizualul ajută textele să-și arate puterea.

Noi, în CROS, pe lângă faptul că ne lăsăm vrăjiți de fiecare dată de talentele redacției DoR, îi apreciem foarte tare și pentru îndârjirea cu care construiesc jurnalism narativ de calitate în România. În lumea pe care vrem să o creăm printr-o altfel de educație, din ce în ce mai mulți studenți și absolvenți ai Universității Alternative citesc și colecționează publicații cum e DoR. Visăm chiar să apară și alte reviste inspirate de modelul lor. Am deveni cu toții mai informați, mai buni și mai puternici.

Însă știm că presa scrisă e greu de resuscitat și că nici celor de la Decât o Revistă nu le este deloc ușor. O revistă nu înseamnă nimic fără oamenii care o citesc.

Noi vă propunem să-i susținem prin cel mai util (pentru ei) și la îndemână (pentru noi) mod în care o putem face – abonându-ne. Nu numai că economisim din prețul din librării și primim revista repede, dar, mai ales, încurajăm jurnalismul narativ. Plus că toată luna februarie dau premii zilnice noilor abonați.

[quote author=”- Cristian Lupșa – DoR #7.1″]Poveștile au și puterea de a-ți oferi opțiuni de a privi lumea. Puterea de a alege dintre ele e la tine.[/quote]
Oare ce povești citim în această primăvară?

Leave a Reply