Prin activitatea pe care o desfășurăm zi de zi, un interes principal este acela de a vedea cât mai mulți tineri făcând ce le place. În urma unor statistici publicate de Institutul Român de Statistică, rata de neangajare a tinerilor români, a crescut constant în ultimii 3 ani și doar 1 din 3 tineri cu vârste între 20 și 24 de ani au un job.

Mulți consideră că sistemul educațional nu oferă suficiente resurse de a descoperi ce le place și nu îi ajută să își crească competențe necesare pieței de muncă actuale. Tocmai de aceea ne-am bucurat de un parteneriat realizat împreună cu organizația OFF School și susținut de Erasmus Plus, prin care să creionăm un program care să faciliteze înțelegerea asupra autonomiei și învățării pe termen lung care să te ajute să îți dobândești abilitățile de care ai nevoie la un viitor loc de muncă. Credem că pe măsură ce îți dezvolți capacitatea de a-ți defini interesele și pasiunile cât mai devreme, poți accesa resurse interioare și exterioare mult mai ușor.

 

Una dintre metodele pe care le promovăm este aceea de a-ți lua un an de pauză. Acel concept Gap Year care să te ajute să reflectezi și experimentezi liber diverse experiențe care să te ajute să crești profesional și personal. Împreună cu partenerii noștri am dezvoltat un proces care să te susțină în acest parcurs.

Prin călătoria întreprinsă de ei la București și de noi în Polonia, pregătim ceea ce urmează să fie un program în care tinerii:

  • să se lase inspirați în a chestiona opțiunile profesionale ale lumii în care trăim;
  • să își crească nivelul de conștietizare de sine, să își descopere nevoile și să își caute un scop la care să adere;
  • să creeze sau să lucreze la proiecte, în echipe diverse;
  • să reflecteze asupra experiențelor avute și să-și creeze un portofoliu sau un plan de dezvoltare viitoare.

Toate acestea în colaborare cu coachi, antreprenori, profesioniști, mentori care să le ofere ghidaj și suport. Vă vom ține la curent cu ce urmează și cum puteți fi parte din program. Până atunci, puteți descoperi mai multe pe platforma de informare: tuplatform.pl

 

Leave a Reply