[quote author=” – Eleanor Roosevelt “]One’s philosophy is not best expressed in words; it is expressed in the choices one makes.[/quote]

Acest text este despre 3 alegeri.

Alegerea lor

“Am ales să vin la UA pentru că l-am văzut pe colegul meu de organizaţie cât de mult a crescut într-un an fiind student UA.”

Aşa au ales mulţi dintre cei 150 de tineri care au aplicat în această primăvară la Universitatea Alternativă. O universitate care nu dă diplome şi îţi mai cere şi 550 euro/an. În acelaşi fel, tot ei, aleg să facă voluntariat şi să facă, în general, mai mult decât colegii lor de generaţie … şi pentru creşterea lor dar şi pentru lumea din jur.

Alegerea noastră

Alegerea noastră – a echipei UA – este să construim o universitate de la zero, într-o altă paradigmă. Facem asta cu convingerea că universitatea noastră va fi o sursă tot mai bogată de agenţi de schimbare şi în acelaşi timp, o sursă de inspiraţie pentru transformarea educaţiei în România.

În fiecare vară, după recrutări, avem şi altă alegere de făcut. Costurile unui an la UA depăşesc 2000 euro pe an / student. Cerem fiecărui student o contribuţie de 550 euro dar nu toţi îşi pot permite suma întreagă. Deja provocarea de a strange 1450 de euro pentru fiecare student acceptat s-a dovedit greu de atins. Pentru că nu ne iese încă 100%, ajungem să ne lipsim de multe lucruri atât la nivel de organizaţie, cât şi la nivel individual şi asta face provocarea de a construi universitatea din ce în ce mai grea.

Deşi lucrurile stau aşa, am ales să oferim 52 de vouchere în valoare de 8700 de euro, studenţilor care nu îşi pot permite contribuţia de 550 euro/an. Facem asta pentru că i-am cunoscut pe fiecare şi ştim că un an la UA poate face diferenţa pentru ei. Pe de altă parte, în felul acesta universitatea alternativă se dezvoltă în continuare, într-un ritm susţinut.

Alegerea ta

… ar putea fi să susţii un formarea unui tânăr, cumpărând unul dintre cele 52 de vouchere de 100 euro, 200 euro sau 300 euro. În timp ce îl susţii pe el, ne susţii şi pe noi în egală măsura să construim universitatea alternativă.

Iată ce spune Bogdan Georgescu, primul susţinător al universităţii alternative prin intermediul sistemului de vouchere:
[quote author=” – Bogdan Georgescu”]Am decis să sprijin Universitatea organizată de CROS deoarece cred în modelul lor de educaţie personalizată.

Educaţia de foarte slabă calitate este principala problemă a României, dar, din păcate, nu şi principala noastră prioritate naţională. Universităţile tradiţionale din România nu ţin cont de realităţile din mediul de afaceri şi nici de necesitatea personalizării programei de studiu pentru fiecare student. CROS ar trebui să fie prima opţiune pentru toţi tinerii care îşi doresc ca facultatea să le aducă valoare şi să îi ajute să devină profesionişti de succes.

Sper ca bursele pe care le ofer să ajute câţiva tineri să îşi valorifice potenţialul şi să devină liderii societăţii de mâine. Cu puţin ajutor şi îndrumare, echipa CROS poate inspira şi alţi tineri să îşi depăşească limitele şi să contribuie la relansarea ţării. M-aş bucura ca şi alţi oameni de afaceri să sprijine educaţia de calitate şi să investească direct în tinerii cu potenţial din România.

Educaţia personalizată este viitorul educaţiei de calitate şi mă bucur că pot sprijini şi eu revoluţia în educaţie începută de CROS. Schimbarea României începe cu Educaţia![/quote]

Vrei să susţii un tânăr să studieze la Universitatea Alternativă cumpărând unul din cele 42 de vouchere rămase? (24 vouchere de 100 euro, 13 vouchere de 200 euro şi 5 vouchere de 300 euro) Ne poţi scrie un email la cristina[at]cros.ro

Join the discussion One Comment

Leave a Reply